Група миграната моли за пролазак

Група миграната међу којима има много дјеце, покушава блокирати саобраћај према Граничном прелазу Изачић. У исто вријеме, окружени полицијом, дјеца узвикују "Хрватска".

Босна и Херцеговина 23.10.2018 | 13:33
Група миграната моли за пролазак
Како јавља Н1, породице с дјецом су узнемирене и покушавају кренути према Изачићу након што су преноћили под отвореним небом. Група од стотинак миграната јуче послијеподне је стигла до граничног прелаза Изачић недалеко од Бихаћа, гдје чекају, моле и траже да их пусте у Хрватску.

"Цијелу ноћ су били ту и не ометају одвијање саобраћаја. Дигли су неке мале шаторе, у тој групи има и малољетника, дјеце и жена, а све вријеме су са њима били службеници Граничне полиције и Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона", казала је портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Она је нагласила да су, уз Јединицу граничне полиције Изачић, и припадници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије запад Граничне полиције.

"Није било интервенције и мигранти се осјећају добро. Није било инцидената, нити потребе за медицинским интервенцијама", додала је Дујковићева.

Група миграната јуче је прешла пут од Бихаћа до Изачића, а и успут су им се придруживали мигранти.

Кордон граничних полицајаца спријечио им је пролаз на око 200 метара прије граничног прелаза, потом су почели преговори да се мигранти врате ка Цазину, али их је већина одлучила да остане и преноћи под ведрим небом.

Већа група миграната јуче је враћена и са граничног прелаза Маљевац код Велике Кладуше.

(Н1/Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Е

23.10.2018 11:44

Па пустите их у Хрватску, видис да људи оце да иду а луди Босанци их заустављају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

23.10.2018 12:13

Људи немају никакав папир... хоће да иду у европу без ичега... то је невјероватно колико су тамо ти народи неписмени.

Name

ре Босниан

23.10.2018 12:33

Па како су стигли без папира у БиХ,нека иду даље пусзити људе,западна демократијс унистила им дрзаву па нека их сада прими бар ми имамо искуства да тим па нас јос увијек ј.бу унистили привреду далу нам кредите и сад се гудимо свакако егзистенцијално, културно убили нам дрзаву зајефно са неспособним политицарима који би за паре продали дусу дјаволу

Name

Ре

23.10.2018 12:44

Људи немају никакве папире па их збајбуци у Босну, па милиони нису имали па су отисли за ЕУ, па то нема нигдје, границари БиХ заустављају пред границом ХР, пустај то сиротиње нек иде

Name

Бихац

23.10.2018 12:19

Пустите људе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

линда

23.10.2018 12:23

Нека иду Трунпу Они то раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубравка

23.10.2018 12:46

Како су ови исти људи без иједног папира усли у Србију, а они их прослиједили нама. Како су уопште дошли до овде, без докумената, голи, боси, тек онако. Сад је на уласку у ЕУ, направљен проблем. Хрвати се праве наивни, не разумију ова дешавања, а кад је мијешање у изборе БиХ, ту себи дају све за право. Ово показује да су ови простори дебело заостали, правно неуређени, корумпирани, права друштвена и социјална џунгла, са свим њеним правилима преживљавања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

САО Семберијаи мајевица

23.10.2018 13:47

Све њих треба вратити за Србију.У Србију долазе директним летом из Ирана 4 пута седмицно као туристи јер Србија је укинула визе за Иранце.Кад удју у Србију,бацају те пасосе које су купили у Ирану,и онда крецу даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Сао СИМ

23.10.2018 14:24

Ја би њих теби у двориште кад си тако паметан, срам те било, чуј у Србију а како си паметан, медо. Само у Бихаћ право и у Сарајево, Тузлу у федерацију то су њихова исламска браћа, нек се ј... с њима Анам они, своји су !