Шуман: Бјелоруси и Чеси нису атрактивни, али...

Само два тренинга имаће рукометни репрезентативци БиХ уочи два важна квалификациона меча за Европско првенство, у четвртак против Бјелорусије у Минску, те против Чешке у суботу у Мејдану.

Остали спортови 23.10.2018 | 21:30
Шуман: Бјелоруси и Чеси нису атрактивни, али...
Билал Шуман све репрезентативце је дочекао синоћ у Тузли, а већ данас, послије доручка, отпутовали су за Минск, гдје очекују доста од сусрета са Бјелорусима.

Шуман за споменуте мечеве не може рачунати на повријеђеног Алена Овчину те на суспендованог Владимира Врањеша, док се нада да је Сењамин Бурић потпуно опорављен, јер пружа добре партије у дресу Загреба.

"У октобарским утакмицама циљ нам је да освојимо што више бодова. Бјелорусија и Чешка нису атрактивне, али јесу јаке и опасне репрезентације. Покушаћемо већ против физички снажне Бјелорусије остварити повољан резултат који нам даје наду за пласман на Европско првенство. Желимо побиједити Чешку у Мејдану, мада се зна колико су јаки, јер су на првенству у Хрватској побиједили Данску. С обзиром на то да судјелују 24 репрезентације, то је за нас велика шанса и надамо се да ћемо се први пут наћи на шампионату", рекао је Шуман на данашњој конференцији за новинаре у Тузли.

Селектор је рекао да ће против Бјелорусије имати тежак посао, али је објаснио како треба играти против таквог супарника.

"Јаки су на позицијама бекова, имају доста шутера. Али, мислим да смо нашли једну базу у одбрани која из утакмице у утакмицу изгледа добро. С неком брзом транзицијом контре и полуконтре желимо давати лагане голове, односно, желимо у нападу играти с много дисциплине", истакао је Шуман.

Капитен Никола Прце подсјетио је да је БиХ с Бјелорусијом у прошлости два пута играла неријешено.

"Ако гледамо посљедње резултате, Бјелорусија и Чешка су мало испред нас, али нису много бољи. Када је ријеч о Бјелорусији, ићи ће им на руку домаћи терен, а што се тиче Чеха, направили су неколико добрих резултата, имају одличне појединце и заиста су сјајна екипа", рекао је Прце изразивши наду да ће публика у тузланском Мејдану поново дати "вјетар у леђа" рукометним "змајевима".

Шуманов помоћник, Данац Ласе Боесен, нагласио је да му је драго бити дио ове рукометне приче, додавши да се нада пласману БиХ на Европско првенство 2020. године.

Томе се нада и репрезентативац Марко Панић, који је истакао да наша селекција има доста проблема на позицији пивота, али да је добро што се Сењамин Бурић вратио након тешке повреде.

"У три дана имамо двије јаке утакмице. Можемо се носити с Бјелорусијом и Чешком. Треба нам једна побједа с којом бисмо, уз обје побједе против Финске, изборили пласман на Европско првенство. Ово је за нас велика шанса и надам се да ћемо је искористити ", закључио је Панић.

Утакмица Бјелорусија - БиХ игра се у Минску у четвртак (18 часова), а сусрет БиХ - Чешка у суботу у Мејдану (20 часова).

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар