Потпуно смијешне теорије завјере

Амбасада Сједињених Америчких Држава у БиХ одлучно одбацује потпуно смијешне теорије завјера које шире поједини политичари и медији у њиховој служби.

Босна и Херцеговина 19.10.2018 | 16:34
Потпуно смијешне теорије завјере
"Шокантно је да ти појединци са говорница износе потпуне лажи, посебно узимајући у обзир колико је лако побити њихове неосноване тврдње. Таква реторика је неодговорна, запаљива и изван свих демократских норми.

Очигледно је да се одређене политичке групе боје да ће њихове коруптивне и незаконите активности бити истраживане и процесуиране. Умјесто да се усредоче на питања од стварне важности за грађане БиХ, њихова себична логика је да покушају заварати грађане стварањем лажних непријатеља", наводи Амбасада САД-а.  

Из америчке амбасаде поручују да Сједињене Америчке Државе неће допустити да буду приказане као непријатељ људи у БиХ када је јасно да други активно раде против интереса самих грађана.

"У складу с нашом дугогодишњом подршком суверенитету, територијалном интегритету и стабилности БиХ, као и добробити свих грађана ове земље, наставићемо инсистирати на мјерама неопходним за изградњу правосудног система који ће се борити против тероризма и корупције, као и мјерама за побољшање вјеродостојности и транспарентности избора, укључујући и указивање на изборне преваре сваки пут када их уочимо", искнуто је у саопштењу Амбасаде САД-а. 

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Па добро амери

19.10.2018 14:42

Цијеним ово саопштење амбасаде али да ли је било изборних крађа или не? Не знам какво је њихово мишљење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

19.10.2018 16:12

Натавно, па они су радили а и сада раде за Додика. Додик је њихов човјек. Човјек ММФа. Учествовали у крађи, за Додика ,наравно. На њих је мислио Вучић када је рекао да има "фрапантне податке" о умешаности западних сила на изборни процес у РС.

Name

Ха ха ха

19.10.2018 17:16

Ко фол амере брига за нас и демократију какви лицемјери

Name

ПА

19.10.2018 14:50

ПОКАЖИТЕ ДА СТЕ ПРИНЦИПИЈЕЛНИ КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ РАСКРИНКАВАЊЕ И ПРОЦЕСУИРАЊЕ ОРГАНИЗОВАНОГ ПАРТИЈСКО-ПОЛИТИЧКОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

19.10.2018 15:03

ЈАДАН УМИСЛИО ДА ЈЕ БИТАН .ПА СКИНУ ГА СА ВЛАСТИ ДОК ТРЕПНЕШ .ОНИ СУ ГА ДОВЕЛИ И ОНИ ГА ДРЖЕ НА ВЛАСТИ А ТЕ ЊЕГОВЕ ПРИЧЕ ВИШЕ НИСУ НИ СМИЈЕШНЕ.ДУДУЧЕ НЕБИТАН СИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

19.10.2018 16:54

Најсмјеснија рец је теорија завере то је код нас увек практицна завера али назалост наси људи су толико наивни да то не виде јер су заслепљени мрзњом према својим водјама.

Name

Истина

19.10.2018 15:04

Да ли сте ви као "демократе" поштовали вољу народа у бившој СФРЈ, Србији, Авганистану, Ираку, Либији итд итд, већ сте рушили легалну власт и убијали недужни народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир. Мал.

19.10.2018 16:54

Велике силе нити имају сталне пријатеље ни сталне непријатеље. Велике силе имају сталне интересе. То је неко рекао давних дана И то је једина константа којом се оне, (велике силе), руководе. .Бог нам је подарио груду земље, на мјесту гдје се вијековима преплицу интереси великих. Дијелом због тога. а дијелом због насе тврдоглавости И невјестих политицара, многе ствари су нам се обиле или се обијају о главу на најбруталнији могуци нацин. Не п.... уз вјетар. То нас мозе избрисати са геогравске карте свијета.Мозда је црвена линија вец предјена???

Name

БОБА

19.10.2018 15:05

ЧУДИ МЕ ДА СЕ ДО САДА НИСУ ОГЛАСИЛИ ЗБОГ ТОГА ШТО СУ ПРОЗИВАНИ У ПОЈЕДИНИМ И СРБИЈАНСИМ МЕДИЈИМА КАО НЕ БИТАН ФАКТОР ПО ПРЕДСЈЕДНИКА ДОДИКА.ОН ТОМ РЕТОРИКОМ ЈЕ ПРИДОБИО НАШ ЗАТУЦАНИ И НЕ ЗНАМ ВИШЕ КАКАВ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пабло

19.10.2018 15:26

Господо Американци назовите бају и РТСС правим именом, не млатите празну сламу. Да ви желите од Босне направити демократско друштво, ви бисте то давно урадили, али вама одговара овакво безвлашће, као и вашим колегама из ЕУ. Све је ово ваше масло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вапаји

19.10.2018 16:51

Ја вјерујем да ви врло добро видите нашу немоћ да нешто направимо од ове државе.Инсталирао је неко ове наше "политичаре"и фино их одржава на власти,а нама даје немогуче задатке промјена.Није ми јасно да дипломате јаких држава дозволе да се вријеђају амбасадори,да се вријеђају организације и да се вријеђају органи јаких,а да нема санкција.Ко је дозволио некажњено да Додик вријеђа америчког амбасадора,да вријеђа високог представника,да вријеђа опозицију и остале осим Човића и Хрватску,а да нико не реагује.Ко дозвољава и другим оваква неодговорна понашања.Сва ова понашања ме бацају у недоумицу и честу тврдњу да је ово међународна ујдурма глобалних интереса,да су ови наши играчи на концу,а ми народи овце које блеје и иду у торове за овновима који се понекад кресну да овцама није досадно.А онда ММФ дотури помало лове и крезупци сретни,а ви странци ситним парама спријечавате веће ломове.То је интерес њих и вас,а ко ј... НАС.

Name

Милица Добој

19.10.2018 17:54

СВЕ СЕ ОВО ДОГАЂА УЗ БЛАГОСЛОВ УСА И ЕУ!! ОНАКО СВЕ ИЗГОВОРИТИ АМБАСАДОРУ САД, ЕНГЛЕЗИМА А НЕ ДОБИТИ ПО УШИМА НЕ ИДЕ. ЗНАЧИ СВЕ СЕ РАДИ ПО ЊИХОВИМ ИНСТРУКЦИЈАМА!!

Name

055

19.10.2018 16:08

Гдје има дима има ватре! Међународна заједница је углавном фокусирана на ниво БиХ.Додик је сам себе ставио на брисани простор.Знам из приче и скромног познавања америчког менталитета следеће: Са Американцима није проблем остварити контакт и сарадњу,разумије се,на фер и коректним основама,и добијате повјерење и поштовање.Али ако те принципе погазите, НЕ да прекидају сарадњу и санкционишу примјерно,НЕГО иду на потпуно УНИШТЕЊЕ,не бирајући средства,мјесто и вријеме,према томе незнам како ће се то завршити.Видјећемо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свето

19.10.2018 16:27

Како Американци могу Вуцицу бити вазан фактор и пријатељи, а нама у Републици Српској смртни непријатељи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

19.10.2018 16:41

Сва саопштења из америчке амбасаде треба читати потпуно супротно од онога што у њима пише. Сви ми видимо како се завршава њихова борба за слободе и просперитет грађана широм света, а нешто од тога смо осетили и на својој кожи, јер је и наш рат увезен са стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власта

19.10.2018 17:05

Саопстење амбасаде САД-а,дрзаве која је примјер демократије... то знају људи у Сирији,Либији,Авганистану,Ираку. То знају и Срби,јер амбасадор САД-а у сред Београда и у згради владе Србије изјави да је Косово независна дрзава. То знају и Индијци,јер им САД уводе санкције зато сто су од Руса купили орузије а не од њих. То зна цитав свијет колико је Америка демократицна и праведна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

19.10.2018 17:46

Нисам за ваше мијешање у унутрашњу политику....али то траје од '90 их кад сте растурити бившу државу подржавајући оне који су за вас или против вас....то је ваш принцип,који је на овим просторима добио аутоктону димензију која је зачињена националним бојама.....куд даље,како даље,гдје је крај и облик ове назови државе....помозите да облик демократске праксе ,стварности, и реалност добије свој цивилизацијски,мултинационални,културни,геополитички и сваки други облик који поштује норме будућег,могућег,цивилизацијског живота на планети у јединству са свијетом! Предуслови је законитост,правда,слобода коју сте ви начели мијешајући се постављајући ваше фаворите.....исправите снагом ауторитета да заживи правни систем који је против корупције,самовоље,малверзација,пљачки и лажи! Правни систем у ком одговорни за почињене невоље одговарају и извршавају казну без изнимки! Ма ко н био и из мог народа и групе ,политике! Тек онда ће народ у РС и БиХ вјеровати да сте добронамјерни ,а не на страни било чијој, у противном ће те бити све СЕМ поштовани и жељени!

ОДГОВОРИТЕ