Прва утакмица и наметнута дилема у Сакраменту...

Бјелица или други пик на драфту? Српски репрезентативац са 18 поена на дебију у дресу Кингса показао да га не би требало занемарити.

Кошарка 19.10.2018 | 21:30
Прва утакмица и наметнута дилема у Сакраменту...
Није баш да је долазак Немање Бјелице уздрмао Сакраменто. У Минесоти није баш имао слободу да покаже колико може. У Калифорнију су се више радовали Марвину Беглију трећем. Јесте да му је тек 19 година, али са ореолом другог пика на драфту изазивао је пажњу. Навијачи воле младе кошаркаше, јер увек постоји та нада да ће израсти у легенде. Бјелица је додуше већ легенда у Србији, али у НБА лиги он је само један од просечних кошаркаша. Или су га барем таквим видели у Сакрамтну све док у поразу од Јуте није дебитовао у дресу Кингса.

Изненадила је већ сама одлука тренера Дејвида Јергера да Бјелица, а не Бегли, буде у Сакраментовој стартној петорци и то на четворци, иако се пред почетак сезоне спекулисало да ће морати да се привикава на тројку, без обзира на то што су сви свесни да му позиција високог крила више одговара. На крају, 27 минута на паркету, 18 поена и осам скокова. Више него добро за почетак.

Већ после једне утакмице другим очима навијача Кингса гледају у Бјелицу. Али и даље траже Беглија. Он је играо само 12 минута. Уписао је шест поена уз шут из игре 3/6, ухватио пет скокова. Да све буде горе по њега Џастин Џексон је део од укупно 31 минута провео на четворци. Уписао је додуше само осам поена уз шут из игре 4/10 што би могло да натера Јергера да ипак спусти Бјелицу на тројку.

Међутим, ни ту није крај заврзлами. Гомилао је Сакраменто на неким позицијама. Ту су и Вили Коли-Стајн и Хари Гајлс трећи. Бјеличина предност је што Јергер посебно цени “стреч четворке“ које могу да шутну за три поена, јер оне најбоље отварају простор за брзе бекове какав је рецимо Деарон Фокс. Центар Коли-Стајн је по шефовом мишљењу најбоље одиграо кад је Џексон, иначе по природи ниско крило, ишао на четворку.

И где је ту онда место за 211 центиметара високог Беглија?

“Биће тешко“, признаје Јергер.

“Добар је био данас. Али игра... Заиста је то било брзо за њега, посебно дефанзивно, посебно против стреч играча који могу да са дистанце шутирају за два или три поена.... Потребно је време и искуство“.

Али објасни ти то нестрпљивом тинејџеру.

“Наравно да желим да играм. Дуго већ играм ову игру. И ту ћу да завршим“, преносе амерички медији Беглијеве речи, а из њих можемо лако да закључимо да је очекивао више.

Ипак, Бјелица је импресионирао на дебију, а Владе Дивац му нису случајно дао трогодишњи уговор вредан 20.500.000 долара. Зна добро генерални менаџер Сакрамента шта може Бели. Само што то навијачи нису знали.

“Само покушавам да победи, да саиграче учиним бољим. То је саставни део моје игре. Нисам љубоморни шутер који ником не да лопту“, скромно ће Бјелица.

Тешко, баш тешко ће бити Беглију да се избори за минуте. Без обзира на притисак калифорнијске јавности. Само да Бјелица настави овако.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар