Познате клаузуле из Нејмаровог уговора...

Барса није немогућа мисија! И Реал може то да плати без проблема! Откривено какав договор је склопио бразилски ас са председником Пари Сен Жермена. . .

Фудбал 22.10.2018 | 00:00
Познате клаузуле из Нејмаровог уговора...
Уверавали су челници Пари Сен Жермена да осим клаузула које се тичу личних достигнућа у виду броја голова, трофеја и евентуалне Златне лопте, нема Нејмар никакву посебну по којој може да напусти клуб, међутим, информације из Шпаније казују другачије и побијају сва досадашња јавна излагања арапских власника париског клуба. На основу њих, не само да клаузуле постоје, него самим тим и реална могућност да се Бразилац, можда већ на крају ове сезоне, врати у Примеру.

Кад је долазио на Парк принчева у послу вредном 222.000.000 евра Нејмар и његов заступник, отацНејмар да Силва, искористили су могућност да у уговор убаце опције по којима могу и да напусте Свеце. Председник Насер Ал Келаифи је морао да угоди првој звезди клуба само да би осигурао потпис, па је тако на папир стављено да на крају ове сезоне, дакле у јуну 2019, „десетка“ ПСЖ-а може да оде уколико то жели, а цена за потенцијалног купца у том случају биће 200.000.000 евра. Скоро једнака оној по којој је купљен. А уколико се на одлазак одлучи годину касније, лета 2020, откупна клаузула пада на равно 200.000.000 евра.

За многе европске гиганте то је новац коју себи не могу да приуште, међутим, за Барселону и Реал не би био никакав проблем, због чега и Мундо депортиво и Спорт из Каталоније и мадридски дневници Марка иАс, свако за себе, навијају да се Нејмар врати у Шпанију. Мундо је данас изашао са насловницом „Нејмар није немогућа мисија“, позивајући се на сазнања да је Бразилац добродошао у свлачионици и да и даље негује пријатељске односе са играчима као што су Меси, Пике, Суарез, Тер Штеген... Барса има довољно ноца на располагању и без обзира што планира да уложи у ангажман штопера и задњег везног више од 100.000.000, евентуални повратак Нејмара био би означен као приоритет и вишеструко би се исплатио клубу. С друге стране, Реал је био необично тих на летњој пијаци, годинама није довео неко име да „звечи“, шансе да то буде Килијан Мбапе све су мање, али могући напад на Нејмара, који би после одласкаКристијана Роналда у Јувентус имао простор да постане лидер мадриског тима, можда упали тек из трећег покушаја, јер није успео летос, а ни 2013. кад је долазио из Сантоса у Европу. Поготово што Флорентино Перез без проблема може да плати 200.000.000 евра.

У ситуацијама кад постоји клаузула, клуб – у овом случају Пари Сен Жермен – ништа се не пита. Све зависи од Нејмара и његове воље. Уосталом, тако је и лета 2017. отишао из Барселоне, па не би било чудно да на исти начин као што је „заврнуо“ бивши клуб окрене леђа и садашњем.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар