ЕЛ: Милутинов МВП, Јовић први "крадљивац"!

Центар Олимпијакоса поделио је награду са Рендолфом из Реал Мадрида.

Кошарка 18.10.2018 | 17:30
ЕЛ: Милутинов МВП, Јовић први "крадљивац"!
За феноменално вече у дворани "Фернандо Буеса" у Виторији, где је у мечу Басконија - Олимпијакос 80:85 поставио личне рекорде у броју постигнутих поена (23) и индексу корисности (33), Никола Милутинов је дан касније добио и конкретно признање.

Евролига га је прогласила за најкориснијег играча 2. кола, заједно са Ентонијем Рендолфом (Реал Мадрид), који је на гостовању Арманију такође забележио индекс 33.

Њима су се у идеалној петорци придружили Нандо Де Коло (ЦСКА, 32), Факундо Кампацо (Реал, 32) и Анђело Калојаро (Макаби, 27).

Водећи у трци за МВП-ја сезоне је Де Коло (просечан индекс 26,5), који је стекао малу предност у односу на Јана Веселог (Фенербахче), Алексеја Шведа (Химки), Рендолфа и Милутинова.

Швед је убедљиво најбољи стрелац Евролиге са 30 поена по мечу, Милутинов је најбољи скакач (10,0), Ник Калатес предњачи по асистенцијама (11,0), Стефон Лазме (Панатинаикос) и Валтер Таварес (Реал) су лидери у блокираним шутевима (по 2,5), док је Стефан Јовић без премца међу "крадљивцима" лопти.

Плејмејкер Бајерна и репрезентативац Србије у прва два кола је одузео противницима девет "живих" лопти, или 4,5 по утакмици. Иза њега је Ди Бост (Химки) са просечно 3,5 украдених лопти.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар