Чанак: Нисмо имали рјешења у нападу!

Валенсија је то казнила! Ненад Чанак, тренер кошаркаша Партизана, рекао је да његов тим у другом полувремену утакмице са Валенсијом није играо паметно као у првом.  Чанак о раскораку одбране и напада. . .  Тренер црно-белих констатовао је да његов тим већим делом меча у Валенсији није имао у исто време квалитетну игру на обе стране терена.

Кошарка 18.10.2018 | 15:15
Чанак: Нисмо имали рјешења у нападу!
Ако се о утакмици Валенсија - Партизан уопште буде размишљало након што у четвртак увече, петак ујутру дође време за припрему дуела са Крком у Новом Месту (субота, 17.00, ТВ Арена спорт), остаће дилема да ли су црно-бели могли боље да прођу на паркету некадашњег освајача Еврокупа, или их је искусни шпански тим "рутинирао", играјући када и колико је било потребно да би освојио нове бодове у Ц групи.

Валенсија је лако надокнадила "минус седам" у финишу првог полувремена, затим у трећој четвртини брзо повела са 14 поена разлике (62:48 у 27. минуту), па у последњим минутима дозволила Партизану да се понада преокрету... мада се чинило да ни сами изабраници Ненада Чанка нису у тим тренуцима веровали да могу до подвига.

Ево како је меч 3. кола Еврокупа видео тренер црно-белих.

"У првом полувремену смо играли паметно у нападу, али и веома мекано у одбрани. Валенсија је постигла пуно поена испод коша, ми нисмо правили фаулове, нити користили фаулове до бонуса на прави начин. У другом делу смо појачали игру у одбрани, али смо три-четири минута у трећој деоници играли без одговорности у нападу и Валенсија, која је веома јак противник, то је искористила да нас казни", изјавио је Чанак на конференцији за новинаре.

Он сматра да је екипа у одсуству лакше(?!) повређених крила, Банџе Сија и Радета Загорца, дала "све од себе, али то није било довољно за победу".

Црно-бели са скором 1-2 и бољом кош-разликом од Трента, који је претрпео дебакл у сусрету са Зенитом на свом терену (60:93), заузимају четврто место у групи. Идућег уторка дочекаће Асвел (2-1) и пробати да направе велики корак ка Топ 16 фази, али пре тога морају у Словенију, и то право из Шпаније.



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар