Бомба из Каталоније: Нејмар се покајао, хоће назад у Барсу!

Бразилац шаље покајничке поруке и недостају му бивши саиграчи, нада се да би трансфер могао да се оствари наредног лета.

Фудбал 19.10.2018 | 23:50
Бомба из Каталоније: Нејмар се покајао, хоће назад у Барсу!
Прошле године затресао је планету као нико никада раније, а ни касније, сада је спреман да заталаса фудбалски свет поново!

Нејмаров фудбалски живот је џет-сет, шоу-бизнис, контроверза и ништа више! Колико је, заправо, ова тврдња исправна показао је небројано пута својим понашањем на терену и ван њега, али и кроз све трансфере које је досад одрадио. Да је Флорентино Перез био мало упорнији, вероватно би био творац још једне нестварне сапунице. Овако, уместо сензационалног трансфера у Реал, Нејмар жели у - Барселону! 

И ово није нека надувана вест без покрића. Прича је лансирана директно из Каталоније, из канцеларије угледног локалног дневника Мундо Депортиво. Наиме, у тексту се открива да се Нејмар озбиљно покајао што је опрему Барселоне заменио дресом Пари Сен Жермена и сада жели да се врати на стадион Камп Ноу. Није ово први пут да се ова могућност помиње, јер је била накратко актуелна и у марту, али сада је много реалнија.

Нејмар је почео да шаље поруке бившим саиграчима у којима је јасно инсинуирао да му је жао што је отишао и што је напустио своје пријатеље у Барселоне, те да жели да се врати и исправи ствари! Наводно, највише му недостаје сарадња коју је имао са Лионелом Месијем, иако је управо због њега и емигрирао из Барселоне, како би коначно изашао из сенке.

Нејмарове покајничке поруке нису биле дочекане у Барселони раширених руку, већ резервисано и хладно. Сада су се ствари, ипак промениле и у канцеларијама одговорних људи каталонског гиганта промаља се мисао да се крене у офанзиву на Нејмара.

Да би се нови бомбастични трансфер догодио, потребно је да се прво реши неколико озбиљних, великих ствари. Пре свега, да Нејмар своју жељу за повратком у Барселону обелодану Насеру ал Келаифију, који је у рату с  Барселонином управом откако је покренута прича о првобитној куповини Бразилца лета прошле године.Нејмар је тада био заслепљен новцем и економским фактором, јер је кроз разне бонусе, спонзорске уговоре и плату постао један од најплаћенијих спортиста планете, а не спортским мотивима. Први човек ПСЖ од те луде куповине за коју је искеширано 222.000.000 евра више није желео да уђе ни у један посао са Барселоном и упорно је одбијао сваки контакт с њиховим људима. Сетимо се само приче око Адријена Рабиоа, која је практично обележила цело лето на трансфер пијаци и Барсине жеље да га купи, те Пари Сен Жерменовог категоричког - НЕ.

Годину и два месеца пошто је стигао у Париз, Нејмар је схватио да француски фудбал дефинитивно није за њега и да не буди ту мотивацију у њему као што је то био случај у Шпанији. То је, подсетимо, био разлог због којег је хтео да оде и прошле године у Реал, а сада има и додатни проблем у томе што га Килијан Мбапе све више баца у сенку. Баш као Лео Меси у Барселони својевремено.

Истиче се да на терену противници углавном желе да га испровоцирају, да улазе најчешће у оштре дуеле и квалитет Лиге 1 му није задовољавајући, као ни слобода игре и креативност.

Нејмар се готово редовно чује са својим бившим саиграчима - Месијем, Суарезом, Рафињом, Ракитићем, Тер Штегеном, Пикеом... И зато жели назад. Где су га сви волели и где је освајао највеће трофеје. Са Пари Сен Жерменом то, тешко да ће успети. Притом, као главни играч Лиге 1 тешко да ће икада бити у конкуренцији да добије Златну лопту и све оне престижне, индивидуалне награде, којима су се Меси и Роналдо китили годинама уназад.

Да ли нас следећег лета чека нови блокбастер?

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар