Новинар питао Јокића да ли је тешко бити богат...?

Српски кошаркаш једна је од две највеће спортске звезде у Колораду, од недавно и власник једног од најјачих уговора у НБА лиги. Колумнисти Денвер Поста то је био повод за једно шкакљиво питање. . .

Кошарка 18.10.2018 | 22:45
Новинар питао Јокића да ли је тешко бити богат...?
Вон Милер и Никола Јокић у овом тренутку највеће су спортске звезде у Денверу.

Лајнбекер Бронкоса и центар Нагетса налазе се, уједно, и међу најплаћенијим играчима у својим спортовима, а када је Колорадо у питању - НФЛ тим традиционално је имао више успеха од НБА екипе.

Бронкоси су Супербоул освајали три пута, 1997, 1998. и 2015. године, док осам година млађи Нагетси имају само десет дивизијских титула у историји.

После две стартне победе Бронкоса деловало је да ће и ове сезоне више радости становницима Денвера доносити фудбалери, али су уследила четири узастопна пораза после којих је увелико "пукло" у свлачионици, а моментално најгласнији постао је и најлплаћенији играч екипе - 29-годишњи Милер, чији је уговор тежак 114 милиона долара за шест сезона.

Сумњајући да ће Бронкоси успети да изађу из агоније до краја сезоне, а пријатно изненађен новим променама у саставу Нагетса, колумниста листа "Денвер Пост" Марк Кизла препоручио је читаоцима да се ману нервирања на НФЛ утакмицама већ да са пажњом испрате прве утакмице кошаркашког тима - а прва је у ноћи између среде и четвртка у Лос Анђелесу, против Клиперса.

Чекајући екипу пред почетак последњег тренинга уочи лета у Ел-Еј, Кизла је срео и Јокића - насмејаног као и обично - решен да га пита за то како се сналази као новопечени милионер са платом од 148 милиона долара у наредних пет година.

Да ли је тешко бити богат, питао је 23-годишњег Србина, који је незаинтересовано одмахнуо руком...

"Нах... није", рекао је невољно Јокић, који је према ауторовим речима глумио да му је разговор непријатан.

"Морам да кажем да није", поновио је.

На констатацију саговорника да се не понаша баш као велика звезда, Јокић је одговорио:

"'Џокер' то није. Он не види себе као звезду када се ујутру погледа у огледало. Кажем вам то озбиљно".

Након што су се растали са проблематичним Кенетом Фаридом, али и Вилсоном Чендлером, Девином Херисом, Дарелом Артуром и пензионисаним Ричардом Џеферсоном, у Денверу су отворили више места за играче попут Треја Лајлса, Мејсона Пламлија, Монтеа Мориса, Малика Бизлија, Хуана Ернангомеза и Торија Крејга, што уз стартере Јокића, Пола Милсапа, Вила Бартона, Герија Хериса и Џамала Мареја мора да буде плеј-оф екипа - констатовао је Кизла.

Он је Јокића питао да оцени колико је узбуђен због почетка нове сезоне на скали од 0 до 10.

"Ту негде између два и по и три...", рекао је Јокић и застао.

"Не, не, шалим се", додао је брзо уз смех.

Аутору се то допало у поређењу са атмосфером која влада међу фудбалерима...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар