ЕК: Меч у којем Партизан може да изгуби само бодове!

Црно-бели гостују код Валенсије у трећем колу Еврокупа.

Кошарка 17.10.2018 | 16:45
ЕК: Меч у којем Партизан може да изгуби само бодове!
Партизан стиже у Валенсију да одигра утакмицу трећег кола Еврокупа у којој нема малтене никакав притисак нити морање. И колико год то звучало парадоксално, једино што црно-бели могу да изгубе на обали Медитерана су бодови. 

Све остало може да буде само плус, односно добитак. Јер, млада екипа Партизана добиће добру прилику да одмери снаге са Валенсијом која има вишеструко јачи буџет, а прошле сезоне је наступала у Евролиги. Јер, има она добро позната изрека која каже - ако хоћеш да будеш шампион, мораш да трчиш са шампионима. 

Партизан је у овом тренутку километрима удаљен од тог статуса, али свакако мора да учи и скупља искуство где год може. Евентуална победа у Валенсији са правом би могла да се сврста у категорију сензација, док би из пораза, ако буду довољно паметни, црно-бели могли да извуку доста тога. 

Та врста растерећности може да представља и плус за Београђане, који ће можда лакше одиграти ако нема притиска. Притом, нека рачуница уочи почетка такмичења у Еврокупу каже да је Партизану важно да "брани" домаћи терен у хали Пионир и да ако то успе, може да се пласира у Топ 16 фазу.

Шпанска екипа је по свим параметрима апсолутни фаворит у овој утакмици, у прва два кола остварила је релативно лаке победе над Асвелом на свом терену, односно Турк Телекомом у гостима. Ипак, да је Валенсија рањива показале су утакмице у шпанском првенству, где на четири меча забележио две победе. Уочи окршаја са београдским црно-белима, Валенсија је у гостима савладала Обрадоиро. 

Када је у питању најтрофејнији српски клуб, у прва два кола Еврокупа имао је половичан учинак. Прошле недеље у хали Пионир пао је руски Зенит, што је подигло еуфорију међу црно-белима, али их је на земљу вратио пораз од Морнара у недељу у трећем колу регионалне Јадранске лиге.

Генерално гледано, у овом тренутку Валенсија, према буџету и играчком кадру представља Голијата, док је Партизан улози Давида. Проблем за тренера Валенсије Хаумеа Понсарнуа представља повреда Јоана Састреа због којег ће прескочити окршај са црно-белима. Али има довољно квалитетних кошаркаша у тиму попут, рецимо, Бојана Дубљевића, Вила Томаса, Антоана Диоа и Фернанда Сан Еметерија. 

Његов колега Ненад Чанак има компликованију ситуацију уочи ове утакмице. Наиме, под знаком питања су могућности Новице Величковића, Бонџе Сија и Џока Лендејла да помогну. Имали су проблема са повредама, очекује се да добију одређену минутажу, али је питање колико ће моћи да допринесу у овом тренутку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар