ЕК: Регленд најавио, Фаје "овјерио" побједу Звезде!

Звезда осцилирала, али победила Андору и остала перфектна! Кошаркаши Црвене звезде савладали су Морабанк Андору на домаћем терену резултатом 85:79 у трећем колу Еврокупа.  Црвено-бели сачували перфектан скор и остали на врху табеле Групе А Еврокупа, са скором 3-0.  Звезда несаломива! Генијални Регленд узео фломастер и уписао 14. рецку, Фаје подебљао! У Пиониру пала Андора (85:79) у оквиру 3. кола Еврокупа, тим Милана Томића још не зна за пораз. . .

Кошарка 16.10.2018 | 21:10
ЕК: Регленд најавио, Фаје "овјерио" побједу Звезде!
Звезда је забележила девет победу у сезони у исто толико мечева и остала перфектна, те сада у Еврокупу има скор 3-0.

Црвено-бели су угостили своје бивше играче Оливера Стевића и Дилана Ениса, али им нису дали превише простора за сумирање утисака.

Шампион Србије је добро почео меч, али је Андора била изузетно шутерски расположена. Витингтон и Јелинек су погађали из напада у напад, а Звезда није имала много одговора на комбиновану одбрану Шпанаца.

У другој деоници разиграо се Џо Регленд и комплентно окренуо меч у корист Звезде, која је у једном тренутку имала и дефицит од осам поена. Добру игру Београђана у другом кварталу крунисао је Алекса Раданов, који је за 30ак секунди уписао две погођене тројке.

Регленд је наставио да игра јако добро и у трећој деоници, али није могао сам. Американац је уписао свој 21. поен средином квартала, међутим Андора се потуно вратила и од -14 пред последњу деоницу ушла са минусом од само два поена.

Наставило се у нешто споријем ритму, где су се напади, ако није могла да се одигра брза контра "бејзбој" пасом, играли позиционо.

Веома битну тројку за Звезду погодио је Фаје на шест минута до краја, а уз њу је добио фаул чиме је Звезда отишла на +7.

Битну улогу у четвртом кварталу за Звезду имали су Цирбес и Регленд. Немац је био добар у одбрани, а Американац у нападу. Џоовом тројком Звезда је отишла на +9 на минут до краја и решила питање победника.

У последњој четвртини видели сме једну од најконфузнијих које је Звезда одиграла, икада. Ређале су се грешке, изгубљене лопте, фаулови... Али је шампион Србије успео да преломи меч и забележи нову победу.

Судијска тројка на мечу није блистала током целог меча, али је деловало као да су дискутабилне одлуке ишле на штету обеју екипа подједнако.

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Џо Регленд са 24 поена и осам асистенција, али највећи индекс (28) постигао је Мухамад Фаје, који је прибележио 18 поена и 11 скокова. Једини двоцифрени сем њих био је Мајкл Оџо са десет поена, Цирбес је имао осам али чак шест изгубљених лопти, док су по седам додали Берон и Добрић.

У гостујућем саставу истакао се Давид Јелинек са 18 поена (4/6 за три), 13 је имао Шејн Витингтон, док је Албиси забележио дабл-дабл од десет поена и 12 асистенција. Бивши кошаркаши Звезде Оливер Стевић и Дилан Енис постигли су шест, односно десет поена.

Звезда меч четвртог кола Еврокупа игра у Бреши 24. октобра, док Шпанци истог дана дочекују Улм.

Тријумфални низ Црвене звезде мтс траје.

Екипа Милана Томића остварила је још једну победу у Еврокупу, савладавши упорне госте из Шпаније пред 4.987 посетилаца хале "Александар Николић".

Лидер српског шампиона Џо Регленд постигао је 24 поена и довео црвено-беле надомак тријумфа, а кроз циљ их је успешно провео Мохамед Фаје, када је Звездин плејмејкер застао и почео да греши пред финиш.

Свестраним доприносом на обе стране паркета, препознатом и у његовом "дабл-дабл" учинку (18 поена и 11 скокова), Фаје је украденим лоптама, важним блокадама и погоцима са линије пенала (7/7) "оверио" трећи тријумф српског шампиона у Еврокупу, који ће га оставити на првом месту табеле и до следећег кола, када ће гостовати Бреши.

Црвена звезда под вођством Милана Томића има 14 победа у 14 утакмица које је играла ове сезоне! До сада црвено-бели нису изгубили ниједан меч. Андора је пробала да прекине тај низ у трећем колу Еврокупа, али је све остало само на томе - на покушају. Звезда је поново показала да увек пронађе начин да победи и пред око 5.000 навијача славила резултатом 85:79 (16:17, 28:16, 16:25, 25:21).

Томе је највише допринео Џо Регленд који је одиграо још један фантастичан меч и поново се показао као прави вођа и лидер овог састава црвено-белих. Доминирао  је у свим аспектима и био прави капетан Звездиног тријумфалног брода. Што због поена (убацио је их је 24), што због асистенција…

Током првог  полувремена је деловало да би Андора  могла да направи  проблем Звезди, али управо су у тим моментима добар посао  одрадили домаћи играчи Звезде Добрић и Раданов који је убацио две тројке из ћошка. Потом се разиграо Регленд и Звезда је могла лакше да дише. Током треће деонице Андора је пришла на само два поена заостатка, а тако се ушло у последњу деоницу. Тамо је виђена велика борба све до последњег  минута, али је Звезда успела да дође до важне  победе. Тројка Фајеа уз  фаул је доста допринела  томе.

Ово је Звезди трећа победа у групи А Еврокупа којом држи прву позицију као једина непоражена екипа.

После мало споријег почетка за оба тима Фаје је погодио тројку и ту је Звезда први пут дошла у предност. Цирбес је био добар у нападу и скоку, Били Берон је такође прострелио тројку и већ после пет минута игре  било је јасно да Звезда диктира ритам. У том моменту било је 12:4.

Ипак, баш када је Звезда дигла ритам, када су навијачи почели активно да учествују у утакмици, гости из Андоре су везали две тројке и аутоматски довели утакмицу у егал. Тиме су показали да неће бити лак плен у Пиониру.

Како је меч одмицао Андора је одједном почела да буде тај тим који је у предности, а томе је допринео добар шут са дистанце гостију који су после минуса стигли у плус од осам поена на старту друге деонице. Све су погађали гости, па је чак и алеј-уп додавање Рафе Лужа ушло као тројка.

Зато је била веома битна тројка Добрића, чисто да мало разбије учмалост у игри. После тога су играчи Звезде  почели да лете по терену, Цирбес је ударио рампу, Пионир почео да пева, а Регленд дао тројку. Опет смо имали меч у егалу.

Јелинек и Витингтон су веома добро шутирали за три поена, Звезда је то лоше бранила, слично је било и на другој страни када је Раданов везао две тројке из ћошка (веома важни поени који су преокренули ритам игре), једну је додао и Регленд, па је све то заједно довело до резултата од 44:33 на полувремену. Заиста је сјајно играо Регленд у тим моментима... Црвено-бели су могли да буду презадовољни резултатом после 20 минута игре с обзиром на развој догађаја.

Трећа деоница је била моменат када је Андора узвратила и пре свега  бољом одбраном успела да се примакне Звезди и уведе резултат у егал.

Ипак, црвено-бели су до краја показали да су квалитетнији састав и да им за сада није изашао на црту бољи ривал. Сви су пали пред овом Звездом.

Црвено-бели следећи меч играју против Игокее у АБА лиги, такође на свом паркету.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - АНДОРА 85:79
(16:17, 28:16, 16:25, 25:21)

Београд. Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 4.987. Судије: Замојски (Пољска), Халико (Естонија) и Овинев (Русија).

Црвена звезда: Регленд 24, Раданов 6, Човић, Перпероглу 5, Лазић, Фаје 18 (11ск), Берон 7, Добрић 7, Ристић, Симанић, Цирбес 8, Оџо 10.

Андора: Лус 3, Стевић 6, Албиси 10, Диање 2, Шурна 10, Вокер, Колом, Јелинек 18, Апшоу 2, Енис 10, Витингтон 13, Витали 5.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар