СП: Сјајна Србија као првопласирана иде у полуфинале!

Одбојкашице Србије победиле су Италију у четири сета и обезбедиле прво место у групи са којег ће ићи у полуфинале Светског првенства.  Форма је ту, а сада - по медаљу! Одлична партија наших одбојкашица против Италијанки.  Србија добила за престиж и залет пред полуфинале.  Наше одбојкашице савладале Италију и нанеле јој први пораз на шампионату - 3:1.

Остали спортови 16.10.2018 | 12:15
СП: Сјајна Србија као првопласирана иде у полуфинале!
Српкиње су одиграле још један веома квалитетан меч и славиле резултат 25:21, 25:19, 23:25, 25:23.

Изабранице Зорана Терзића ће у борби за финале чекати лошијег из сусрета Кине и Холандије које ће, такође у међусобном дуелу, одлучити о распореду из друге групе.

И Србија и Италија су у првим мечевима побеђивале домаћина Јапан, па је у Нагоји меч одлучивао само о првом месту, а боље је почела наша селекција. 

Предвођене Тијаном Бошковић која је била непогрешива, "Орлице" су доминирале и, захваљујући одличном сервису, контролисале дешавања на терену у првом сету. Посебно импресиван био је финиш који је преломљен серијом 7:1 за вођство у сетовима. 

Други део игре протекао је у сличном маниру, наш тим је био веома убедљив, па је након нешто мање од 50 минута дошао на корак до тријумфа. 

Ипак, тада је уследио пад концентрације и Италијанке су заиграле много ангажованије – Паола Егону је маестрално нападала, Бранкица Михајловић никако није могла да пробије противнички блок и "моментум" је прешао на другу страну. Италијанке су избегле драму у финишу сета и смањиле на 2-1, да би у четвртом био виђен прави "ролеркостер". 

Екипе су се смењивале у вођству, али је поново Бошковићева била та која је донела пресудну улогу и сада нема непоражених на Светском првенству јер је Италија доживела први неуспех. 

Она је одиграла још један невероватан меч и завршила га са 29 поена, Милена Рашић је додала 15, док се Стефана Вељковић зауставила на 10. По један мање имале су Бјанка Буша и Бранкица Михајловић. 

На другој страни доминирала је Паола Егону са 28 поена, 15 је уписала Елена Пјетрини, а 10 Кристина Кирикела. 

Остало је још да сазнамо противника Србије у полуфиналу, а већ је познато да ће тај меч бити на програму у петак у Јокохами.

Женска одбојкашка репрезентација Србије други пут у својој историји играће у полуфиналу Светског првенства.

То смо знали, али сада је познато и да ће изабранице Зорана Терзића даље као првопласиране у својој групи Г, пошто су сјајном партијом савладале Италију резултатом 3:1, по сетовима 25:21, 25:19, 23:25, 25:23.

Српске одбојкашице тако су уписале девету победу на Светском шампионату, док су Италијанкама нанеле први пораз у Јапану после десет добијених мечева у низу.

Тијана Бошковић пружила је још једну маестралну партију и уписала 29 поена, Милена Рашић постигла је 15, а Стефана Вељковић 10 поена. Бјанка Буша и Бранкица Михајловић завршиле су меч са по девет поена.

Код Италијанки истакла се Паола Егочи Егону са 28 постигнутих поена.

Форма је ту, а нашим одбојкашицама сада остаје да сачекају име ривала у борби за финале. Биће то поражени из дуела Холандија - Кина у групи Х, који почиње у 12.20 часова.

Српкиње ће на терен поново у петак у 6.40 сати, док је друго полуфинале од 9.10 часова.

Пре 12 година, 2006. такође у Јапану, Србија је освојила бронзу победивши Италију у мечу за треће место. Делује да би овај пут даме могле и два степеника више...

Знале су српске одбојкашице и пре меча против Италије да ће играти у полуфиналу Светског првенства, али и поред тога су изабранице Зорана Терзића одиграле максимално и нанеле први пораз Италијанкама на овом шампионату - 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23). Више нема непоражених.

У полуфиналу ће српске одбојкашице играти против слабије репрезентације из дуела Холандија - Кина. Тај дуел полуфинала ће бити на програму у петак.

Иако је Тијана Бошковић претходних дана имала проблема са поврдом трбушног зида, Терзић је ипак одлучио да је уведе у игру на овом дуелу, да и она може да ухвати залет пред полуфинале. Она је то поверење искористила на максималан начин. Бошковићева је на овом дуелу забележила чак 29 поена! Испратила је Милена Рашић са 16.

Познато је да наше селекције тешко играју ове мечеве који ништа не одлучују, али су данас наше одбојкашице деловале веома добро. Посебно је то у прва два сета деловало добро.

"Веома битна утакмица за нас. Важно нам је што ћемо бити први у групи и сада чекамо противника. После пораза у ранијим групама договорили смо се да играмо боље. Сада чекамо Кину или Холандију. Желимо да будемо прваци, али идемо утакмицу по утакмицу", рекла је Маја Огњеновић.

Италијанке су иако пуне самопоуздања и са сјајном Егону у тиму тешко играле против наше машинерије. Може мало да брине слабија форма Бранкице Михајловић, али ће и она вероватно бити на нивоу када то буде било најважније. То наговештава и њена игра у четвртом сету… Зато може да нас радује добра игра Милене Рашић која је оправдала име једне од најбољих играчица на позицији средњег блокера.

Делује да бисмо у Јапану могли до великог успеха… Тако делује од самог почетка турнира, а ова утакмица је само нова потврда.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар