ФИБА потврдила - Стефан Јанковић може у Партизан!

Слободан је играч! Јанковић је слободан - преко Шпаније стиже у Партизан! Крилни центар могао би већ до викенда да буде регистрован као члан црно-белих, сазнаје МОНДО.

Кошарка 16.10.2018 | 16:30
ФИБА потврдила - Стефан Јанковић може у Партизан!
Председник Партизана Остоја Мијаиловић није крио: црно-бели су заинтересовани за Стефана Јанковића, али само ако успе да раскине уговор са Црвеном звездом и чистих папира пређе у табор вечитог ривала. То се још није десило и питање је хоће ли, али први предуслов је испуњен. Арбитражени суд Фибе потврдио је да јеЈанковић слободан играч и да може да бира клуб у коме ће наставити каријеру.

Ништа дакле од оних 200.000 евра колико је први човек Црвене звезде Небојша Човић захтевао заЈанковићеву слободу. Наравно, то што је добио чисте папире и што се Партизан интересује не значи аутоматски да ће Јанковић и изабрати црно-беле. Али то јесте опција о којој се у кошаркашким кулоарима шушка већ месецима.

И постоје неке назнаке да ће се у наредним данима такав трансфер и озваничити. Партизан је свакако дефицитиран на позицији четворке и цело лето тражи крилног центра. 

После саге која је трајала више од четири месеца, Стефан Јанковић (25) је изборио свој одлазак из Црвене звезде мтс.

Прошлосезонска "четворка" црвено-белих слободан је играч од понедељка и пресуде арбитражног судије ФИБА у његову корист.

Према сазнању МОНДА, Фуенлабрада добила је Јанковићеву документацију из ФИБА, која омогућава његово несметано регистровање за тај шпански клуб, и то у својству слободног играча. Одмах после тог потписа, он ће и формално бити позајмљен Партизану.

Јанковић се практично већ прикључио црно-белима и званично лиценцирање очекује се у најкраћем року, после среде и повратка екипе са гостовања Валенсији у 3. колу Еврокупа. Датум његовог дебија зависиће од "уходавања" и његовог уласка у ритам, после четири месеца самосталног рада.

Овим епилогом завршена је једна од дужих кошаркашких трансфер епизода на овим просторима.

Црвена звезда мтс од старта је истицала да Јанковић нема правни основ да напусти клуб и указивала на то да ће за њега морати да буде уплаћено обештећење од 200.000 евра, али јекошаркаш ипак добио раскид и слободу да самостално бира нову средину, а то ће бити Партизан, преко Фуенлабраде.

Јанковић је дошао у Звезду у лето 2017. године и у црвено-белом је одиграо једну сезону, коју је завршио освајањем титуле првака Србије. Недуго потом почеле су да круже гласине о његовом незадовољству на Малом Калемегдану, које су кулминирале његовим недоласком на припреме, после чега су црвено-бели реаговали саопштењем и нагласили да ће бити кажњен у складу са клупским правилником.

Више од два месеца касније, рођени Београђанин и амерички ђак добио је "излаз" из тог уговора и слободан је да бира средину у којој ће наставити каријеру и вратити се такмичарској кошарци.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар