Искуство и поени са клупе за Кокошкова!

Крофорд у Сансима! Амерички кошаркаш Џамал Крофорд нови је играч Финикс Санса, екипе коју води српски тренер Игор Кокошков.

Кошарка 16.10.2018 | 08:15
Искуство и поени са клупе за Кокошкова!
Крофорд се са Сансима договорио о једногодишњој сарадњи, чија вредност још увек није позната, пренео је амерички новинар Шемс Чаранија.

Тридесетосмогодишњем Крофорду ће ово бити укупно осми ангажман у НБА лиги у укупно 19 професионалној сезони.

Џамал је претходне сезоне био саиграч Немањи Бјелици у Минесота Тимбервулвсима, а пре њих још је наступао и за Клиперсе, Портланд, Атланту, Голден Стејт, Њујорк и Чикаго.

"Ј-Цроссовер" је у каријери три пута освојио награду за најбољег шестог играча сезоне, док је 2018. проглашен за најбољег саиграча.

Америчик комбо бек је своју најбољу сезону имао 2007/08 у Никсима када је просечно бележио 20,6 поена и пет асистенција по мечу.

Кокошков је овим потписом себи обезбедио прекопотребно искуство у екипи, али и сигурне поене са клупе. Ипак, место стартног плејмејкера је и даље отворено и очекује се да Финикс није завршио свој прелазни рок.

Непосредно пред почетак нове НБА сезоне, Финикс Санси добили су важно појачање за такмичарску 2018/19.

Нови члан франшизе из Аризоне постаће Џамал Крофорд (38 година, 196 центиметара), јер је званично потписао једногодишњи уговор и ускоро ће се ставити на располагање српском стручњаку Игору Кокошкову, првом европском шефу струке у најјачој лиги.

Искусни Крофорд, играч карактеристичног "кросовер" дриблинга, провео је прошлу сезону у Минесоти након што је пет година носио дрес Клиперса. Раније је играо и за Чикаго (2000-04), Њујорк (2004-08), Голден Стејт (2008-09), Атланту (2009-11) и Портланд (2011-12).

Ветеран из Сијетла игра на позицији бека шутера, али можда да "изнесе" и организацију игре, што би могло да буде неопходно Сансима бар на старту сезоне, јер се лидер Девин Букер опоравља од операције руке због које је пропустио комплетне припреме и све контролне утамице.

Нова НБА сезона почеће 16. октобра, а Санси ће први меч играти у среду, против Даласа. 

Овог лета, Кокошков је склопио нови тим појачањима Тревором Аризом (стигао из Хјустона), Ајзејом Кененом (слободан играч) и најзвучнијим новајлијом, Деандреом Ејтоном, првим "пиком" овогодишњег драфта, доскорашњим центром Аризоне.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар