АБА 2 - Спарси пред дерби: Зрињски нам је познат!

Кошаркаши Спарса и Зрињског вечерас ће у дворани Грбавица играти први босанскохерцеговачки дерби у 4. колу АБА 2 лиге.

Кошарка 16.10.2018 | 10:30
АБА 2 - Спарси пред дерби: Зрињски нам је познат!
Сарајевски кошаркаши добро су отворили наступ у регионалном такмичењу остваривши двије гостујуће побједе над Борцем и Ловћеном, уз домаћи пораз од лидера на табели екипе Приморске.

С друге стране, вицешампион БиХ, Зрињски, поражен је у све три утакмице и заузима посљедње мјесто на табели.

Помоћни тренер Спарса, Билал Кулелија, на конференцији за новинаре је рекао да су у клубу изузетно задовољни након побједе на Цетињу и с оптимизмом очекују предстојећи сусрет.

"Зрињски нам је изузетно познат тим, с њима смо прошле године играли мајсторицу у Мостару и изненадили смо их на домаћем терену. Кући смо имали прилику да изборимо финале с Игокеом, али нисмо успјели. Зрињски је јако добар и уигран тим. Већину играча су задржали из прошле сезоне. Ми смо мотивисани, имамо добру атмосферу, надамо се и прижељкујемо побједу", рекао је Кулелија.

Он је додао да ће Спарси у овом сусрету наступити ослабљени, без повријеђеног Ловре Мазалина.

Најбољи играч Спарса у сусрету против Ловћена, Немања Протић, који је изабран МВП-а прошлог кола у АБА 2 лиги, рекао је да је побједа на Цетињу играчима Спарса дала доста самопоуздања пред утакмицу са Зрињским.

"Ми се уопште не заваравамо досадашњим скором Зрињског 0:3, што мислим да није реално. Имамо велики мотив да одиграмо добро вечерас, из разлога што су нас овдје недавно побиједили на Меморијалмом турниру 'Сабит Хаџић'. Остали су нам велики дужници. Спремни смо, знамо шта можемо да очекујемо од њих. Зрињски је уиграна екипа, али наша главна снага је одбрана, која је била константа током протекла три кола. Ако будемо фокусирани свих 40 минута, концентрисани на задатке које треба да испунимо, имамо јако добре шансе да побиједимо", истакао је Протић.

Утакмица почиње вечерас од 18 часова у дворани Грбавица.

Парови 3. кола АБА 2 лиге:

уторак, 16. октобра:

Спарс - Зрињски (18)
Хелиос - Дyнамиц (19)

сриједа, 17. октобра:

МЗТ Скопје - Ловћен (19)
Рогашка - Вршац (19)
Сутјеска - Сплит (19)
Борац - Приморска (20)

Табела:

1. Приморска 3-0
2. Сплит 3-0
3. МЗТ Скопје 2-1
4. Спарс 2-1
5. Сутјеска 2-1
6. Динамик 1-2
7. Рогашка 1-2
8. Борац 1-2
9. Хелиос Домжале 1-2
10. Ловћен Цетиње 1-2
11. Вршац 1-2
12. Зрињски Мостар 0-3

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар