"Алуминиј" није још угашен

Управа мостарског Алуминија, којем је јуче требала бити искључена струја те обустављен рад, саопштила је да су преко једног мањег кооперанта успјели обезбиједити снабдијевање електричном енергијом за наредна 24 сата, те је гашење фирме привремено одгођено.

Босна и Херцеговина 15.10.2018 | 09:55
"Алуминиј" није још угашен
Конференција за медије, коју је организовао синдикат, симболично је одржана код трафостанице на Чулама изнад Мостара, гдје је алуминијски комбинат спојен на електропријенос.

Поред представника синдиката присуствовали су и представници управе, а в.д. директора Алуминија Дражен Панџа се обратио присутнима. Такође, окупило се стотинак радника, као симболичан протест због стања у компанији.

Директор Панџа је казао да је великим напором управе предузећа “купљено” још мало времена, тачније 24 сата, а у међувремену ће се покушати пронаћи рјешење.

– Ситуација је таква да смо успјели неким властитим средствима да ријешимо струју за понедјељак. Што се тиче струје за уторак и наставак седмице, ми још немамо затворену ситуацију. Покушавамо то ријешити на начин да се фирма сама снађе. Имали смо контакте са Владом ФБиХ. У овом тренутку, директан контакт оставрили смо са замјеницом премијера Јелком Милићевић, која се интензивно укључила у рјешавање овога проблема- рекао је Панџа.

Он је додао да с премијером ФБиХ и ресорним министром још нису успјели остварити службену комуникацију, а да им је речено да се налазе на службеном путу.

-Ситуација је и даље критична. Ако смо купили један дан, покушаћемо купити још један, али понављам, без директног укључења Владе, без директног укључења надлежних органа, ситуација се неће разрјешити – поручио је директор Панџа.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Тзхц

15.10.2018 08:06

Мислим да је Цовиц у праву,сацекати изборни закон па тек онда помоци алуминиј.До тада правац Њемацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

15.10.2018 08:11

Гаси внаго под хитно и поравнај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

15.10.2018 08:24

Чим се узбуркају духови у влади ФБиХ одма пуца по овом Алуминиј Мостар и неко им искључи струју. Зар Херцегбосна нема свој електропренос?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаста

15.10.2018 09:05

Има Херцеговина властиту струју, али Сарајево има висе лове. Скуторска посла. Радило се нормално до избора. Паметном доста. Цовиц дрзи Босњаке за будале. Нема пореза на кладионице. Нема избора у Мостару. Нема фискалних пара из Медјугорја.

Name

Баја

15.10.2018 12:35

Није јос а ускоро це бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неправда

15.10.2018 12:36

Ма немогу се паре зарадзивати на тудзу корист један гигант на том простору неплаца струју итд па немозе обицан цовјек неплати искљуце га залосно смањи администрацију

ОДГОВОРИТЕ