Чанак: Памет није испратила енергију...

Тренер Партизана оценио је да је поразу од Морнара, поред шутерског надахнућа домаћих играча, допринела и деконцентрација његових изабраника.

Кошарка 15.10.2018 | 09:45
Чанак: Памет није испратила енергију...
Ненад Чанак честитао је Морнару на победи у једном од дербија 3. кола АБА лиге - 97:94.

Партизан је у Бар дошао као један од лидера такмичења са скором 2-0, али је његов покушај повратка у меч, након "минус 18" у 17. минуту, зауставио Немања Врањеш серијом убачених тројки и слободних бацања.

Чанак је оценио да су у првом полувремену Партизану много штете нанели Морнарови шутери, као и Урош Луковић, за чије блокаде су црно-бели били припремљени, али на терену ипак нису успели да се изборе са присуством горостасног центра.

"У другом делу меча је потрошено много енергије за преокрет. Нисмо одустали до последњег момента, али у неким ситуацијама памет није пропратила ту енергију. Имали смо две-три продате лопте у чистим нападима, скинуте су неке лопте са нашег обруча и када се на то надовеже Морнар који је шутирао изванредно, поготово Врањеш - не зна се која му је тројка била тежа од које - једноставно нисмо могли да избегнемо пораз".

Партизан је неколико пута прилазио на поен или два заостатка, али ниједном није изједначио, нити преузео вођство.

"У пенал завршници је лопта стално ишла на Врањеша. Хтели смо да иде у руке неког другог играча, али он је сваки пут успео да је прими. Погодио је сва слободна бацања и то је то".

Црно-белима у среду предстоји гостовање Валенсији, у трећем колу Еврокупа, па у суботу дуел са Крком у Новом Месту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар