АБА: Томићева Звезда остаје перфектна - рутина с Крком!

Рутинска победа Звезде за перфектан учинак у АБА.  Кошаркаши Црвене звезде победили су Крку са 80:66 у првом мечу трећег кола АБА лиге.  Црвена звезда без већих проблема изашла на крај с повратником у елитни ранг АБА Лиге и остварила осму победу ове сезоне, седму двоцифреном разликом.

Кошарка 13.10.2018 | 19:10
АБА: Томићева Звезда остаје перфектна - рутина с Крком!
Изабраници Милана Томића остали су непоражени у регионалном такмичењу, док је екипа из Новог Места доживела други неуспех.

Шампион Србије у наредном колу дочекује Игокеу, односно Крка тим Партизана.

Најефикаснији у победничком саставу био је Били Берон са 13 поена, док су двоцифрени још били Ристић 10 поена, шест скокова и Регленд 10 поена и четири асистенције. 

Госте је предводио Маринели са 15 поена и седам асистенција, Јуре Лалић је постигао 10, као и Миха Лапорник, који је имао и четири изгубљене лопте.

Крка је добра започела утакмицу, водила је са 8:7, али је тада уследила велика серија београдског клуба. Звезда је готово све погађала и прву четвртину решила је резултатом 29:17.

Током друге деонице нисмо гледали лепршаву кошарку, а гости су успели да одоле нападима Звезде и да сам -14 оду на паузу од петнаестоминутну паузу.

Трећу четвртину гости из Новог Места одиграли су много боље и у једном тренутку успели су да смањи заостатак на једноцифрен. Међутим, уласком Душана Ристића црвено-бели добили су неку нову енергију и он је један од најзаслужнијих за победу.

Ристић је играо одличном на крају треће и током комплетне четврте четвртине, а на крају је меч завршио са 10 поена, шест скокова, једном асистенцијом и блокадом. Звезда је уписала трећу победу и остала на врху АБА лиге.

Очекивана и рутинска победа Црвене звезде мтс!

Кошаркаши тренера Милана Томића уписали су и осми тријумф у званичним утакмицама од почетка сезоне, трећи у АБА Лиги, победом над повратником у елитни ранг регионалног такмичења - екипом Крке - која није много показала у хали "Александар Николић".

Црвено-бели су више пута током меча имали и разлику од 18 до 20 поена предности, Словенци су у једном тренутку пришли и на једноцифрен заостатак, не и учинили меч неизвесним.

Током наредне недеље Звезда игра код куће са Андором у Еврокупу, па с Игокеом у оквиру АБА Лиге, док Крка поново има тежак задатак пошто се у регионалном шампионату сада састаје са Партизаном.

Звезда је "фуриозно" почела утакмицу и занимљиво у првих осам минута није промашила ниједан шут из игре - и свега један са слободних бацања - па се двоцифрена разлика на семафору јавила у веома раној фази меча.

Расположени су били Били Берон и Џо Регленд, добар допринос са клупе дали су и Перпероглу и Оџо, па је Звезда отишла на великих +18 после петнаестак минута кошарке.

Покушали су гости да "пресингом" поремете ритам Звезде, почетком треће деонице се разиграо и најефикаснији играч утакмице Паоло Маринели (15 поена, 7 асистенција) и спустио предност домаћина на једноцифрену, али није било неизвесности пошто се тројком Лазића, па "измишљеним" поенима Перпероглуа и лепим закуцавањем Фајеа - домаћим поново одлепио на фино одстојање.

Крајем треће деонице и почетком последње, велики допринос дао је и Душан Ристић који је искористио минуте због "накупљених" фаулова Маика Цирбеса.

Некадашњи студент Аризоне је за крато време на паркету забележио 10 поена (без промашаја из игре) уз 3 скока и лепу асистенцију за Билија Берона, најефикаснијег у редовима Звезде (13 поена, 4 асистенције), чијим "полагањем" је и завршена утакмица.

Звезда се на овом мечу једино мучила у шуту за три поена (4/17), док је онај за два био изузетан (23/38), а може се рећи да је екипа Милана Томића на прави начин користила и велики број грешака играча Крке који су изгубили лопту 15 пута, за осму победу у исто толико такмичарских мечева ове сезоне. Чак седму двоцифреном разликом!

АБА лиге, треће коло:

Црвена звезда – Крка 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15)
19.00 ФМП – Цибона
21.00 Цедевита – Мега Бемакс

недеља:

17.00 Морнар – Партизан
19.00 Игокеа – Будућност
21.00 Петрол Олимпија – Задар

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар