ЕЛ: Олимпијакос размонтирао Химки! Фенерова снага!

Нејт Волтерс не може сâм! Кошаркаши Басконије победили су Жалгирис на гостовању у првом колу Евролиге резултатом 87:79 (22:24, 20:15, 21:14, 24:26).  Фенер одмах демонстрирао снагу! Тим Жељка Обрадовића на старту нове сезоне показао Гран Канарији суви квалитет Евролиге.  Калинић одличан, Гудурић солидан – Гран Канарија декласирана! Кошаркаши Фенербахчеа победили су са 97:72 (22:10, 27:25, 26:23, 22:14) госте из Гран Канарије у првом колу Евролиге.

Кошарка 12.10.2018 | 21:30
ЕЛ: Олимпијакос размонтирао Химки! Фенерова снага!
Басконија, овогодишњи организатор Фајнал фора, добро је стартовала евролигашко такмичење и није допустила Жалгирису да настави добар низ из прошле године.

Тим Шарунаса Јасикевичуса се добро држао на старту, имао резултатски егал, али је екипа из Баскије дошла до вођства и на крају првог полувремена имала +3. Ритам који је поставио тренер Педро Мартинес био је прејак за екипу из "зелене шуме" која је само пратила противника до краја меча.

Басконија је средниом четвртог квартала отишла на огромних 18 поена разлике, али је домаћин то на крају успео да сведе на пристојних -8.

Најефикаснији код поражених био је бивши плејмејкер Црвене звезде Нејт Волтерс са 19 поена (8/11 из игре) и пет асистенција, док је још једини двоцифрени био Артурас Милакнис са 12 поена.

Госте је предводио Џејсон Грејнџер са 15 поена, један мање имао је прошлосезонски ас Трента Шавон Шилдс, 12 је убацио Токо Шенгелија (шест скокова), док су се истакли и Марселињо Уертас и Јоханес Фохман са по 11.

Олимпијакос је декласирао Химки на гостовању у Русији резултатом 87:66.

Алексеј Швед је поново доминирао и постигао чак 34 поена, али је био усамљен и практично једини довољно расположен да се супротстави гостима из Пиреја.

Српски кошаркаш Стефан Марковић за 11 минута на паркету није постигао ни један поен (0/3 за три), док је бивши кошаркаш Црвене звезде Чарлс Џенкинс меч завршио са два поена.

У гостујућим редовима истакао се Зек Лидеј са 14, а пратили су га Везенков са 13 и Стрелниекс и Принтезис са по 11 поена.

Фенер одмах демонстрирао снагу! Тим Жељка Обрадовића на старту нове сезоне показао Гран Канарији суви квалитет Евролиге

Гран Канарија је већ у првом мечу дебитантске сезоне у Евролиги осетила праву снагу тог такмичења.

На гостовању у Истанбулу Фенербахче им је одржао кошаркашки час.

Фенербахче - Гран Канарија 97:72 (22:10, 27:25, 26:23, 22:14)

Тим Жељка Обрадовића је већ у првих 10 минута стигао до двоцифрене предности, а онда је само рутински одржавао.

Јан Весели предводио је домаћина са "дабл-дабл" учинком - 19 поена, 11 скокова, док су запажене роле имали и Никола Калинић са 16 поена (3 скока, 3 асистенције, 2 украдене лопте) иМарко Гудурић, који је постигао осам погодака.

Истакао се и Жофри Ловерњ са 12 поена, четири скока, три асистенције и две украдене лопте.

Код Гран Канарије најбољи је био Крис Еванс са 13 поена, уз четири ухваћене лопте.

Фенербахче, актуелни вицешампион Европе, био је убедљив на старту нове сезоне и показао да и даље има квалитет да рутински решава мечеве против мање квалитетних ривала.

Гран Канарија изгледала је погубљено током целог меча и није могла да пружи никакав отпор некадашњем прваку Евролиге.

Фенер је двоцифрену предност стекао већ после почетног квартала и одржавао је до самог краја, не спуштајући се испод десет разлике, а убедљивом последњом четвртином дошао је и до још убедљивије предности.

Једина позитивна ствар за Гранку на мечу била је та да је Алберт Оливер постао најстарији играч који је постигао кош у Евролиги, а то је учинио са 40 година четири месеца и осам дана.

Никола Калинић меч је завршио са 16 поена, али није био играч утакмице јер га је засенио Јан Весели са 19 поена и 11 скокова. По 12 поена имали су Луиђи Датоме и Жофри Ловерњ, док је Гудурић додао осам.

Код гостију 13 поена имао је Кристофер Еванс, а један мање Анжејс Пасечникс. Нико други није био двоцифрен.

Фенербахче 17. октобра дочекује Химки, док се на Канарским острвима игра шапански дерби између Гран Канарије и Барселоне дан раније.

РЕЗУЛТАТИ 1. КОЛА

Будућност - Армани 72:81
Химки - Олимпијакос 66:87
Жалгирис - Басконија 79:87
Фенербахче - Гран Канарија 97:72

одиграно у четвртак

ЦСКА - Барселона 95:75
Панатинаикос - Макаби 89:84
Бајерн - Ефес 71:90
Реал - Дарушафака 109:93

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар