Линдзи Вон вози још само један круг!

Америчка скијашица најавила завршетак блиставе каријере на крају предстојеће сезоне!

Остали спортови 13.10.2018 | 10:30
Линдзи Вон вози још само један круг!
Једна од икона зимског спорта, Линдзи Вон најавила је одлазак у пензију на крају предстојеће сезоне.

Легендарна Американка, позната по лепом лицу и провокативним фотографијама готово колико и по спортским резултатима обелоданила је ову одлуку у Њујорку, пошто је раније најављивала да ће остати на скијама све док не сруши рекорд од 86 тријумфа у Светском купу који држи чувену Ингемар Стенмарк.

"Ово ће бити моја последња сезона", јасна је 33-годишња суперзвезда, "Дефинитивно одлазим у пензију. "

Лепотици из Минесоте су потребне четири победе да стигне Швеђанина, али и са ове 82 најуспешнија је скијашица у историји. Линдзи Вон је практично све што је могла освојила, па и златне медаље на Олимпијским играма. Током каријере је имала велике проблеме са повредама, пре свега са укрштеним лигаментима колена које је у неколико наврата кидала, али се увек враћала. Сада јој је очигледно доста те борбе.

"Ако успем да оборим рекорд, то ће бити дивно, ако не , није ни важно. Иовако сам наууспешнија жена у историји, а то је нешто нашта сам неизмерно поносна. Дошло је време да променим професију. Бављење спортом ме је учинило овакву каква сам и сада ћу морати да потражим мој следећи посао", изјавила је Американка.

Нова сезоне ФИС Светског купа традиционално почиње крајем октобра на глечеру у аустријском Зелдену, а завршава се 2. фебруара на чувеној мариборској "Златној лисици".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар