ЛН: Румуни сломили Литванце, ''лудница'' у Пољској!

Литванци спремили поклон Србији, Румуни га узели! Литванија била надомак изненађења, али се Румуни провукли. . .  Румуни у 94. минуту сломили Литванију! Комшије оствариле циљ пред меч са Србијом.  Један Силва, други Силва, трећи Силва!!! Португалски трилинг презимењака поклопио пољску сензацију Пјонтека! Португалци газе ка првом месту.

Фудбал 11.10.2018 | 23:28
ЛН: Румуни сломили Литванце, ''лудница'' у Пољској!
Србија и Румунија би у недељу, 14. октобра, у Букурешту могли да донесу одлуку о победнику Групе 4 Ц Лиге нација. Литванија је била надомак сензације, али је, ипак, примила гол у последњим тренуцима.

Литванија – Румунија 1:2 (0:1)!

Гости су скоро целу утакмицу водили голом Александруа Ћипћијуа у 13. минуту, али су поклекли у последњем минуту, када је Артурас Зулпа погодио за 1:1.

Међутим, ту није био крај узбуђењима у Виљнусу. Свесни да би их пораз дефинитивно удаљио од првог места, Румуни су кренули са све или ништа и у четвртом минуту судијске надокнаде стигли до сва три бода.

Стрелац је био Александру Максим.

Румунија је на једвите јаде победила Литванију и ипак са оствареним циљом и освојена три бода на Балтику дочекује Србију у недељу. Наше источне комшије су славиле у Литванији 2:1 голом Максима у 94. минуту! Имају два бода мање од Србије пред окршај за три дана у Букурешту. Румуни су остварили план, али су били на прагу разочарења...

Чета Козмина Контре је рано повела и изгледало је да све држи под контролом. Кипчију је у 12. минуту донео Румунији вођство пошто је Митрица претходно одрадио већи део посла.

Румунија је у наставку доминирала, имала још шанси за голове и када је изгледало да мирно приводи меч крају, уследио је шок. Мат у три потеза, очајна реакција одбране и гол Зулпе за изједначење у 90. минуту!

Румуни су кренули на све или ништа, играо се четврти од пет минута надокнаде, када је Александру Максимпродао мајсторски лажњак, двојицу Литванаца бацио на задњицу и погодио супротан угао за велико славље и победу Румуније.

Група 4, "Ц" Лига нација:

Црна Гора – Србија 0:2 (0:1)
Литванија – Румунија 1:2 (0:1)

ТАБЕЛА: Србија 7, Румунија 5, Црна Гора 4, Литванија 0.

Занимљиво је било у најјачој дивизији, у Групи 3.

Португал је као гост савладао Пољску 3:2. Домаћин је повео, али је актуелни шампион Европе постигао три везана гола и преокретом стигао до тријумфа.

Један Силва, други Силва, трећи Силва!!! Португалски трилинг презимењака поклопио пољску сензацију Пјонтека! Португалци газе ка првом месту.

После само два кола у Лиги нација, Португалци су већ једном ногом у плеј-офу! Европски шампион је након минималне победе над Италијом, вечерас савладао Пољску у гостима са 3:2 и има максималних шест бодова после два кола. Пољаци и Италијани имају по бод пред међусобни окршај за три дана после којег ће неко од њих вероватно да отпадне из борбе за прво место.

Лишен услуга Кристијана Роналда, португалски селектор је извео тим са тројицом Силви у нападу. Десно РафаСилва из Бенфике, у средини Андре Силва из Севиље и лево Бернардо Силва из Манчестер Ситија. Сви су дали по гол!

Ипак, први су се радовали Пољаци. Сензација европског фудбала Кшиштоф Пјонтек је започео меч у тандему са Левандовским и после само 18 минута на терену наставио страшну серију из Ђенове. Ударцем главом је погодио на асистенцију Курзаве.

Међутим, одговор Португалаца је био бруталан. Андре Силва који игра као перепорођен у Севиљи после хорора у Милану је наставио да блиста. У стилу расне „деветке“ је на петерцу дочекао асистенцију Пиција и изједначио после пола сата игре.

На истеку полувремена – тотални преокрет. Овога пута је Рафа Силва побегао одбрани Пољске, предриблао голмана Фабијанског и изашао пред празан гол. Немоћни Глик му је помогао клизећим и престигао га у намери да погоди празну мрежу.

Шокирани Пољаци су доживели тотални нокаут после само неколико минута игре у другом полурвемену. Соло продор и мајсторија Бернарда Силве за 3:1.

До краја је Блашчиковски из волеја вратио наду Пољацима, али нису успели да се извуку. Португалци су близу освајања првог места.

Група 3, "А" Лига нација:

Пољска – Португал 2:3 (1:2)

ТАБЕЛА: Португал 6, Пољска 1, 1Италија 1.

Остале утакмице…

У лиги Д екипа Косова је наставила са сјајним партијама и држи прво место са 7 бодова из три утакмице. Послењи у низу успех направљен је победом над Малтом са 3:1.

Посебно расположен био је двоструки стрелац Кололи, док је мрежу Малтежана затресао и Мурићи. Једини погодак Малте дело је Агиуса на старту другог полувремена.

Косово се сада налази испред Азербејџана који је до петог бода стигао победом на Фарским острвима од 3:0.

Група 1, "Ц" Лига нација:

Израел – Шкотска 2:1 (0:1)

ТАБЕЛА: Шкотска 3, Израел 3, Албанија 3.

Група 3, "Д" Лига нација

Фарска Острва – Азербејџан 0:3 (0:1)
Косово – Малта 3:1 (1:0)

ТАБЕЛА: Косово 7, Азербејџан 5,Фарска Острва 3, Малта 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар