СП: Познате ривалке Српкиња на путу до фајнал-сикса

Репрезентативке Србије у одбојци играће у другој фази такмичења Светског првенства у Јапану против Холандије, Немачке, Мексика и селекције домаћина.

Остали спортови 04.10.2018 | 19:30
СП: Познате ривалке Српкиња на путу до фајнал-сикса
Српкиње су другу фазу, после 15 узастопно добијених сетова и пет сигурних победа, дочекале на првом месту групе Д.

Последњи тријумф оствариле су у четвртак ујутро када је са 3-0, по сетовима 25:23, 25:17 и 27:25 "пала" селекција Порторика.

Даље су прошле још екипе Бразила, Доминиканске Републике и Порторика, а у групи су играле и Кенија и Казахстан.

Пошто се у другу фазу преносе бодови освојени против екипа које су прошле даље, Српкиње "вуку" максималних девет бодова, јер даље из прве фазе иде четири од шест селекција у свакој групи.

Мечеви друге фазе се играју у недељу, понедељак, среду и четвртак, а Србија ће у Нагоји играти у групи Е. Одатле на фајнал-сикс иду три екипе, а сви мечеви се играју у јутарњим терминима по средње-европском времену.

Женска одбојкашка репрезентација Србије добила је имена противника у другој фази Светског првенства у Јапану. Након што су јутрос забележиле и пету победу у исто толико кола Групе Д, и то са 3:0 против Порторика, Плаве са максималним учинком и без изгубљеног сета иду у даље такмичење.

А у тамо их у новоформираној Групи Е од недеље до четвртка очекују окршаји са Мексиком, Јапаном, Холандијом и Немачком. Српски одбојкашки караван ће сутра отпутовати у Нагоју, где се играју мечеви Друге фазе Светског шампионата.

У наставак такмичења су отишле по четири селекције из све четири групе Прве фазе, које су пренеле резултате и бодове из дуела са репрезентацијама које настављају СП. Осим Групе Е формирана је и Група Ф у Осаки у оквиру које ће се такмчити Азербејџан, Тајланд, Турска и Бугарска. Термини утакмица друге фазе су 03.40,  06.25,  09.10 и 12.20 часова по средњоевропском времену. У трећу фазу шампионата, које се одржава такође у Нагоји иду три најбољепласиране репрезентације из обе групе.

Утакмицу Србије са Порториком обележила је и тежа повреда колена Бојане Миленковић која је у први мах, пре свега због њене реакције деловала веома озбиљно. За сада није познат степен оштећења и да ли ће моћи да на њу рачуна селектор Зоран Терзић, а више ће се знати након прегледа у болници у Хамамацуу.



"Бојана је важан шраф у нашој екипи и заиста је велика штета што се повредила. Задовољни смо како је одигран први део шампионата, а сада нас у Нагоји очекује тежи део посла", рекао је Терзић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Трново

04.10.2018 18:40

Само јако цуре,срећно!!!

ОДГОВОРИТЕ