СП: Сјајна Билећанка, Српкиње згромиле Бразил!

Одбојкашице наставиле да "газе", сјајна Тијана Бошковић! Још једна победа наших одбојкашица на Светском првенству.  Рафал Тијане Бошковић, фантастична Србија згромила Бразил! Невероватна партија најбоље европске одбојкашице и најбоља партија Србије у историји међусобних дуела против Бразила.  Импресивне одбојкашице разбиле и Бразил! Одбојкашице Србије убедљиво су савладале Бразил 3-0 (25:21, 25:18, 25:19), у дербију Групе Д на Светском првенству у Јапану.

Остали спортови 01.10.2018 | 15:15
СП: Сјајна Билећанка, Српкиње згромиле Бразил!
Женска одбојкашка репрезентација Србије забележила је и трећу убедљиву победу на Светском првенству у Јапану, пошто је у 3. колу Д групе савладала Бразил 3:0 (25:21, 25:18, 25:19).

Одбојкашице Србије претходно су такође максималним резултатом биле боље од Доминиканске Републике и Кеније.

Најефикаснија у редовима европских шампионки била је Тијана Бошковић са 24 поена.

Србија у среду, у 4. колу, игра против Казахстана од 9.10 сати.

Српкиње су тако задржале максималан учинак и у директном дуелу са главним ривалом у групи вероватно обезбедиле прво место пред наставак такмичења.

Србију је до треће победе предводила незаустављива Тијана Бошковић са 24 поена, а по обичају су је добро пратиле Бранкица Михајловић са 15 и Рашићева са 11.

"После прва два одиграле смо одличан и трећи меч и то против веома снажног тима Бразила. Нисмо очекивале 3-0, тако да је боље од очекиваног. Надам се да ћемо наставити овако. Мислим да су сервис и блок били кључни, често Бразилке нису успевале да пронађу игру коју обично имају",рекла је сјајна Бранкица Михајловић.

Изузетно мотивисане од првог напада Српкињесу кренуле агресивно и брзо повеле 4:1, али серијом сервис грешака омогућавају Бразилкама да се врате у егал на 12:12.

Уследила је доминација тандема Огњеновић-Бошковић који експресно одводи Србију на 20:15, након чега наш тим рутински приводи први сет крају – 25:21.

Српкиње су наставиле у истом ритму у другом сету, Миленковићева је била одлична на пријему, што је олакшало посао Огњеновићевој у организацији напада.

Међутим, Бразилке су ретко грешиле па је од почетних 0:0, преко 5:5 наш тим прву предност стекао тек на 10:8 у другом сету.

Ривалке успевају да се врате опет у егал и прате Српкиње (15:14), али је у међувремену прорадио блок Терзићевих изабраница, те уз импресивну игру Бошковићеве наше даме опет праве серију за 20:16 за нову лагану завршницу сета – 25:18.

Нису дозволиле Српкиње да их велика предност деконцентрише, задржале су висок фокус на игри и у трећем сету такође контролисале резултат (10:7).

Упркос тајм-ауту Бразила наше одбојкашице су биле сигурне у пољу – пријем је био беспрекоран, блок поуздан, а напад разновстан па је предност наставила да расте на 16:11, па 20:12.

Лако Српкиње стижу до 24:14, али уследила је серија грешака, која није угрозила победу, већ само ублажила пораз Бразила са – 25:19.

Тим Зорана Терзића ће у последња два кола да игра против Порторика који је на 2-1, те Казахстана, јединог тима без иједне победе након три кола.

"Морамо бити опрезне у наредним утакмицама. Али уз сво поштовање према противницама, мислим да смо боље. Нећемо никога потценити, али квалитетније смо од наредних ривалки", закључила је Михајловићева.

Србија је слободна у уторак, а наредни меч игра у среду против Казахстана, од 9:10 часова. У последњем колу прве фазе Српкиње играју са Порториком, у четвртак рано ујутру од 6:40.

Рано је још да се доносе коначни закључци, али ово заиста изгледа фантастично! Српске одбојкашице мељу све пред собом на Светском првенству у Јапану. Ако су лагане победе против аустајдера Кеније и Доминиканске Републике на старту такмичења могле да се подведу под успешно загревање, чишћење Бразилки у најбитнијем мечу прве групне фазе заслужује све похвале.

Србија је предвођена невероватном Тијаном Бошковић растурила једну од најбољих екипа света са максималних са 3:0 (25:21, 25:18, 25:19) и има чист пут до првог места у групи. Следе дуели са Казахстаном и Порториком у којима би Србија требало да потврди статус фаворита и да пренесе максималан број бодова и победа у другу фазу где већ креће озбиљнија конкуренција. У другој групној фази би најозбиљнији ривали требало да нам буду Холанђанке, Немице и Јапанке. Са овом данашњом победом, Србија је на сјајном путу да лако преброди и ту другу фазу и пласира се на Ф6. Ова убедљива победа над Бразилкама је злата вредна за селекцију Зорана Терзићу…

Као двоструки олимпијски шампион и годинама једна од најбољих светских репрезентација, Бразилке је требало да представљају најтежу препреку Србије у групи...  Али су данас почишћене са терена! Чуда је правила најбоља европска одбојкашица Тијана Бошковић! Млада Херцеговка је бомбардовала Бразил из свих позиција, није било одбране од њених смечева.

Само у првом сету је освојила 11 поена и држала Србију на безбедној предности у већем делу сета. Још убедљивије су Српкиње биле у другом сету. Бошковићева је наставила у истом стилу, али сјајне су биле иБранкица Михајловић, генијална Маја Огњеновић, па најбољи европски блокер Милена Рашић… При вођству 16:15, Србија је направила серију 5:1 и преломила питање победника. Све је феноменално функционисало у колективу Зорана Терзића. Пријем, сервис, блок, напад…

Држале су се Бразилке у трећем сету до првог техничког тајм-аута, али онда је уследила нова олуја европских шампионки. Наравно, Тијана је била незаустављива! Разорила је пријем индиспонираних Бразилки… И Србија је нанела Бразилу најтежи пораз у досадашњим међусобним дуелима. Бразилке су до данас имале скор од чак 10 победа и само два пораза у међусобним окршајима.

Тијана Бошковић је освојила скоро цео један сет. Меч је завршила са 24 освојена поена и чудесном реализацијом у нападу 21/32! Бранкица Михајловић је освојила 15, а Милена Рашић 11 поена. Уз сјајну партијуМаје Огњеновић која је маестрално разигравала саиграчице. 

СП, Група Д, треће коло:
Србија – Бразил 3-0 (25:21, 25:18, 25:19)

Србија: Бошковић 24, Михајловић 15, Рашић 11, Вељковић 8, Миленковић 6, Огњеновић 4, Буша, Живковић, Малешевић, Пушић, Бјелица, Алексић, Стевановић, Поповић

Бразил: Саишета 9, Брага Гимараеш 8, Родригес 7, Кореа 7, Да Силва 2, Де Менезес 1, Монтибелер 1, Соуза, Линс, Да Силва, Рацке, Переира, Кошта, Пинто

СП ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ - 3. КОЛО

Понедељак

ГРУПА А (ЈОКОХАМА)

Немачка - Аргентина 3:0
Холандија - Камерун 3:0
Мексико - Јапан 0:3

ГРУПА Д (ХАМАМАТСУ)

Доминиканска Република - Казахстан 3:0
Порторико - Кенија 3:0
Србија - Бразил 3:0

Табела:

1. Србија 3 3 0 9:0 9
2. Бразил 3 2 1 6:3 6
3. Порторико 3 2 1 6:3 6
4. Дом. Република 3 1 2 3:6 3
5. Кенија 3 1 2 3:6 3
6. Казахстан 3 0 3 0:9 0

Бодовање – три бода за победу од 3-0 или 3-1, два бода за тријумф од 3-2, а за пораз истим резултатом један. При калкулисању позиција на табели, прво се гледају победе, затим бодови, па сет количник и на крају поен количник.

У другу фазу пролазе четири најбоља тима из групе, која преносе бодове освојене само против ривала који су се пласирали. У другој фази ће 16 квалификованих селекција бити подељено у две групе по осам тимова. По три најбоља иду у Фајнал-сикс, одакле по две селекције пролазе у полуфинале.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар