Акција ''Дамар'': Ухапшено троје

Три особе су ухапшене, а откривена је и лабораторија са вјештачким условима за узгој марихуане, у склопу полицијске акције "Дамар", у склопу које су у току претреси на шест локација на подручју Бијељине и Вукосавља.

Босна и Херцеговина 26.09.2018 | 12:08
Акција ''Дамар'': Ухапшено троје
Осумњичене терете да су од априла до овог мјесеца основали организовану криминалну групу ради производње и кријумчарења марихуане и сканка из БиХ у Аустрију.

Ову међународну акцију су рано јутрос започели припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са МУП-ом Аустрије и МУП-ом Србије, те уз помоћ припадника МУП-а Републике Српске.



"Акција је усмјерена на прикупљање доказа о организованом криминалу, у вези са прометом дрогама", потврђено је из СИПА.

У току су претреси стамбених и пословних објеката, те покретних ствари и лица на шест локација. Акција се изводи по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

(БН/Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Владо

26.09.2018 10:19

Ма нема, све по ИСО стамдарду. :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

26.09.2018 10:21

Јадни пољопривредници све по њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако.

26.09.2018 10:35

Ето од таквих ствари као сто су ове лабараторије откривене и хале за узгој марихуане су труја наса дјеца и нсравно по европи.И те особе које су то организовале нису једине,постоји јос таквих мјеста,али неко мора и да падне,и од тога клинци возају ауте по Брцком и Бијељини ,као да зивимо у Свајцарској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марqуез

26.09.2018 12:04

Срамота! Хапсити узорне и успјесне привреднике! Нису платили порез банди црвеној. Како смију да производе дроге а нису договорили дистибуцију са главним бајама.... Не, није их требало похапсити. Требало им је дати подстицај. И то као мис малом мису за воцњак. Сиптари су излобирали и купили Косово новцем од узгоја и продаје оваквих деривата. Гдје би Републици Српској био крај да нису похапсени вец да им је дат подстицај од неких 300 милиона.... Мозда би вратила Брцко или Сански Мост у своје окриље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преписана предизборна кампања

26.09.2018 14:20

Оваква хапшења су преписана од Вучића, јер су код њега пред сваке изборе страшна хапшења, са звучним називима, .. То су им ударне вијести, борба против криминала, нарко дилера, .., али све испуше послије избора, тако ће и ово, код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицан

26.09.2018 17:32

Не лупетај када ниси у току ... а ове изврсиоце, њих на Филипине да издрзавају казну.