Серена: Не смијемо да радимо ни пола што раде мушкарци!

Америчка тенисерка Серена Вилијамс причала је о равноправности између жена и мушкараца на тениској турнеји.

Тенис 01.10.2018 | 13:30
Серена: Не смијемо да радимо ни пола што раде мушкарци!
Вилијамс је 8. септембра у финалу УС опена изгубила од Осаке са 6:2, 6:4, али је била у центру пажње због понашања и увреда упућених судији Карлосу Рамосу, који ју је због неспортског понашања прво опоменуо, а затим одузео поен, па гем.

Он је претходно упозорио америчку тенисерку да не сме да прима савете од тренера, на шта је она одговорила да то никада није радила, да није варалица. Њен тренер Патрик Муратоглу је после меча изјавио да јој је слао сигнале, али је Вилијамс рекла да то ниједног тренутка није приметила.

"Питала сам га на шта је мислио када је поменуо 'коучинг'. Ми не користимо сигнале, никада нисмо имали сигнале. Он је рекао да је направио покрет. Онда сам га упитала: 'Ти си направио покрет, а људима си рекао да је то био коучинг, то нема никаквог смисла, зашто си то рекао?'. Била сам на другој страни, нисам видела тај покрет. Мислим да је то за њега био збуњујући тренутак", навела је Вилијамс.

Освајачица 23 гренд слем титуле није одговорила на питање да ли жали због тога што је сломила рекет на терену.

"Ми не смемо да радимо ни упола онога што раде мушкарци. Тренутно се не налазимо у истој позицији, то је доказано. Све што покушавам да радим је да се опоравим и наставим да играм", рекла је Вилијамс за аустралијске медије.

Она је после финала УС опена кажњена са 17.000 долара због кршења правила.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар