Боаћи стигао Кастиља и Вијеиру, сад јури Дијару!

Нападач из Гане има шансу да уђе у историју српског дербија уколико настави да погађа против Партизана. . .

Фудбал 25.09.2018 | 19:00
Боаћи стигао Кастиља и Вијеиру, сад јури Дијару!
Можда није пружио блиставу партију, али Ричмонд Боаћи донео је Звезди злата вредан бод синоћ у Хумској. Нападач из Гане тиме је наставио голгетерску серију, а оно што је за њега посебно важно јесте да је наставио низ постизања голова у најважнијој утакмици српског фудбала. 

Савладавши голмана Партизана на контроверзан начин у 73. минуту, повратник у редове црвено-белих постао је први странац у Звездиним редовима који је постигао поготке на три вечита дербија, а по броју голова у српској фудбалској светковини изједначио се на врху листе стрелаца када су у питању странци са Сегундом Кастиљом и Угом Виеиром.

Боаћи је дебитантски погодак против црно-белих постигао у 154. дербију на стадону "Рајко Митић“. Тада су славили гости са 3:1. Други пут ударна игла Црвене звезде мрежу највећег ривала затресла је у Хумској, 13. децембра прошле године, у мечу који је завршен идентичним резултатом као последњи сусрет. И у тој утакмици погодак Боаћија анулирао је вођство Партизана.

За разлику од претходника, Еквадорца Кастиља и Португалца Вијеире, голгетер из Гане имаће прилику и да поправи учинак против црно-белих у наставку сезоне. Подсетимо, најбољи стрелац странац у вечитим дербијима (рачунајући и куп) јесте Ламин Дијара, некадашњи нападач Партизана. Он је Звездину мрежу тресао пет пута...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар