У славу Богу за што бољи живот

Служењем свете литургије, ломљењем славског колача и литијом прослављено је крсно име Храма Светих праведних Јоакима и Ане у Пучилама код Бијељине. Слава храма окупила је велики број вијерника, а присуствовали су и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, те предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Република Српска 23.09.2018 | 14:21
У славу Богу за што бољи живот
Храм Светих праведних Јоакима и Ане у Пучилама свједочи велику љубав Божију према људима, истакао је свештеник Александар Тешић обраћајући се окупљеним вјерницима. Додао је да љубав, коју су свети оци имали према Богу, имају и људи који су се овдје сабрали.

"Народ у Пучилама је привржен цркви, али увијек треба тежити бољем, народ треба још више да се продухови и да се држи хаљине Христове и да се држи вјере православне јер је то једини начин како можемо опстати на овим просторима", Александар Тешић, парох пучиљански.



Ове године храм прославља 20 година од освештења темеља.

Када се дође на ово свето мјесто немогуће је, а да се не примјети дјечија граја и радост. А ево и зашто.

"МЗ Пучиле направила је један диван дио, лијеп кутак гдје пуно људи долази, из два разлога, први да посјете храм а други сваки дан су дјеца овдје која се играју у спортском комплексу", истакао је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине. 

"Црква и црквена порта су саборишта српског народа и данас су и увијек ће бити, и ми смо као хришћани примили ту обавезу да радимо са нашим свештеницима у сваком послу који је пред нама", рекао је Вукота Говедарица, предсједеник СДС-а.

Градња храма Светих Јоакима и Ане почела је 1998, а за три године ова светиња прославиће 20 година од освештања храма.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Деба

23.09.2018 12:40

Ноге под сто и опстенародно кркање прасетине и јањетине и наливање пивом! Љепота од зивота на 7 дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.09.2018 13:14

Мој херцеговац данас си требао да будес у Требињу.Гдје је патријарх и нови владика херцеговацки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

23.09.2018 14:21

Код вас бас само цисто кркање,и ниста висе рецено од тога да требате бити сацувани не знам од цега и кога и колики сте у постотку срби...далеко је то од зивота достојног цовјека...

ОДГОВОРИТЕ