Интервју - Анђушић: Партизан ће се вратити у Евролигу!

Српски шутер за наш сајт говорио о Партизановим дометима ове сезоне, будућности клуба, споју младости и искуства, али и личним плановима.

Кошарка 23.09.2018 | 23:15
Интервју - Анђушић: Партизан ће се вратити у Евролигу!
Имали су кошаркаши Партизана велику подршку навијача у четвртфиналном окршају против Морнара. Познато је од раније да црно-бели у малом градићу крај Бањалуке увек добију јак ветар у леђа, а међу онима који су подржали некадашњег шампиона Јадранске лиге је и Данило Анђушић.

Дојучерашњи шутер Уникса из Казања искористио је слободно време како би погледао клуб чији је дрес носио у два наврата. Каже, свиђа му се оно што је видео од црно-белих против Морнара и верује да ствари у тиму могу да буду још боље.

„Јако млада екипа, изненадио сам се због тога што има толико младих имена у саставу. Ту је и неколико играча с већим искуством - Гагић, Вања, Алексеј... Добар је Партизан, мислим да може јако добро да изгледа током сезоне када се врате Новица и Си. Имају доста времена да се укомпонују и да се разиграју до почетка сезоне. Верујем да ће до утакмице против Цедевите изгледати још боље“, рекао је Анђушић за МОЗЗАРТ Спорт.

Наставили смо причу даље кроз призму нове сезоне и Партизанових домета са новим тимом.

„Сезона неће бити нимало лака, Партизан има јаку групу у Еврокупу, а онда и тежак распоред у Јадранској лиги. Али, верујем да уз добар рад са младим играчима, али и уз добро познату подршку навијача момци могу да направе добар резултат“, сматра момак који је са Партизаном освојио сркпску круну и национални куп, а затим наставља мисао:

„Ове сезоне је Јадранска лига биће јако тешка. Као што видимо, клубови су се озбиљно појачали. Сви нападају врх табеле и Евролигу, тако да ће свима бити тешко и нико неће имати лак задатак. Незахвално је говорити о дометима, јер још нисмо ушли заиста у сезону и нисам видео остале клубове, али Партизан и те како може да изненади и направи позитивне ствари. То је, надам се, и пласман у Евролигу кроз коју годину. У тренутној ситуацији и пласман у плеј-оф АБА лиге био би добар успех“.

Протекле године за Партизан биле су хаотичне, клуб је доста лутао између разних филозофија, донекле и растргнут између жеља и реалности. Ипак, сада делује као да је Парни ваљак ухватио добар замах за и кренуо правим колосеком.

„Последње године биле су јако тешке за клуб... Ето, преживели су и то. У минулих годину дана ухватили су корак и изашли су на прави пут. Ако наставе да раде на овај начин, као и цела нова управа, верујем да ће резултати доћи и да ће бити боље. Наравно, треба имати стрпљења и ништа не може да се промени преко ноћи, али ако се настави у правом смеру - ово може да буде добра прича“.

Занимало нас је и шта ради Данило Анђушић у данима уочи почетка сезоне?

„Тренутно сам у припремама, добро је све, иде како треба... Радим индивидуално. Истекао ми је уговор у Казању, нисам га
продужио. Имао сам неколико понуда где нисам осетио да треба да идем. Одлучио сам да мало да сачекам прави клуб, да донесем праву одлуку. Због тога мало дуже чекам. Надам се да ћу у наредном периоду завршити и ту причу и прикључити некој екипи“, поручује Анђушић, а ми узвраћамо додатним питањем - да ли може да нам открије какве су понуде биле у питању?

„Углавном су то све приче, ништа конкретно. Сигуран сам да ће у наредном периоду доћи права опција  и понуда“.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар