Лендејл: Лудо је колико имамо навијача!

Аустралијанац је за наш портал говорио о мечу против Будућности, навијачима у Лакташима и открио шта му је другачије у систему игре у односу на оно на шта је навикао у САД.

Кошарка 23.09.2018 | 11:15
Лендејл: Лудо је колико имамо навијача!
Подгоричка Будућност је први је финалиста регионалног Суперкупа.

"Плави" ће се за први трофеј у новој сезони борити са Црвеном звездом или Цедевитом, након што су у тешкој и драматичној утакмици, дугој 45 минута, савладали екипу Партизана у којој је назапаженију партију пружио Џок Лендејл.

Центар из Аустралије је постигао 16 поена, ухватио девет лопти, имао двије блокаде, али и изгубљене лопте.
Аустралијанац је након меча истакао да је у овој фази за Партизан битно да иде узлазном путањом.

"У овој фази је за нас битно да напредујемо из дана у дан. Играли смо против тима који има високу репутацију и охрабрујуће је да смо против њих играли равноправно. Знамо да имамо много ствари у којима треба да напредујемо, као што је одбрана, егзекуција у нападу. Али још упознајемо и сигурно ћемо бити још бољи у наставку сезоне", рекао је Џок Лендејл за МОНДО.

Навијачи Партизана су испунили халу у Лакташима и бодрили своје миљенике протви Будућности. Упркос поразу, кошаркаши Партизана су са паркета испраћени овацијама.

"Причао сам са Маркусом о томе, обојица једва чекамо да заиграмо у Пиониру. Чак и када смо били у Шпанији имали смо навијаче и просто је лудо колико је раширена навијачка база у Европи. Пет сати смо од куће, а ови људи пуне дворану за нас. Невјероватно је. Заиста нам помажу, поготово да добијемо 'моментум' и предивно је имати их уз нас овдје", додаје Лендејл.

Лендејл је у Београд стигао прије мјесец дана и веома се брзо навикао на живот главном граду Србије.

"Навикао сам се веома брзо јер не живим код куће већ 12 година. Био сам у интернату, па на колеџу. Београд је диван град и што више путујемо видимо да је баш 'кул' град у којем ми је лијепо и надам се да ћу остати мало дуже".

Нови центар Партизана се још навикава на систем игре...

"Другачије је, на примјер никада нисам играо у систему у којем постоје утрчавања иза леђа центру који је у тој ситуацији плејмејкер. Сјајно је, свиђа ми се да будем тај који посљедњи додаје лопту", закључио је у разговору за МОНДО Џок Лендејл.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар