Јако, јаче, најјаче: Новак и Федерер у тандему!

Новак Ђоковић и Роџер Федерер наступаће у ноћи између петка и суботе први пут заједно у дублу.

Тенис 21.09.2018 | 21:20
Јако, јаче, најјаче: Новак и Федерер у тандему!
Годинама су љути ривали, велики противници на терену, а сада ће удружити снаге.

Новак Ђоковић и Роџер Федерер после 46 мечева у синглу, први пут наступаће заједно у дублу.

Србин и Швајцарац, власници укупно 34 гренд слема, наћи ће се са исте стране мреже на Лејвер купу у Чикагу.

"Заиста сам веома узбуђен, јер никада раније нисам играо заједно са Новаком", рекао је Федерер.

"Имали смо толико много великих битака у синглу, а сада ћемо се коначно удружити, што мислим да ће бити узбудљиво за обојицу. Мораћемо мало да разговарамо о томе, разрадимо тактику о томе ко ће водити меч, како ћемо тачно играти", поручио је Швајцарац пред меч који ће по средњеевропском времену бити одигран у ноћи између петка и суботе.

Иако је чињеница да два одлична играча аутоматски не значе и добар дубл, сигурно је да ће меч на коме ће наступати тандем Ђоковић - Федерер бити веома интересантан, без обзира на резултат који буду остварили.

"Говоримо о двојици међу четири, пет најбољих играча свих времена, који ће се наћи са исте стране мреже... То је довољан разлог да буде спектакл", напоменуо је Џон Мекинро, који ће предводити екипу ривала.

Ђоковић и Федерер имаће озбиљан испит, јер ће насупрот њих бити Џек Сок, троструки гренд слем шампион у дублу, и високи Кевин Андерсон.

"За нас ће то бити велики изазов јер ћемо за ривале имати Кевина и Џека, једног од најбољих дубл играча на свету. Због тога је ово такмичење интересантно, јер нас спаја", напоменуо је Ђоковић.

Федереру ће то бити први наступ у дублу још од прошлогодишњег Лејвер купа када је играо у пару са Рафаелом Надалом.

"Од прошле године нисам играо дубл, али још имам самопоуздања са тог меча, јер сам га добио. Шалу на страну, Новак и ја ћемо се спремити и тренирати за дубл", поручио је Федерер.

Као увертира за дубл меч, који многи са нестрпљењем чекају већ годинама, на Лејвер купу биће одиграни синглови.

На старту ће се састати Григор Димитров и Френсис Тијафо, након њих Кајл Едмунд и Џек Сок, а у вечерњем термину у трећем синглу дана Давид Гофан и Дијего Шварцман.

На Лејвер купу у Чикагу за три дана ће бити одиграно девет сингл, и три дубл меча. Систем бодовања направљен је тако да сваки следећи дан носи више бодова. Победа првог дана доноси један бод, другог два, а трећег три - и екипа која прва дође до 13 поена биће победник турнира.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар