Одбили приговор СНСД-а и ПДП-а

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ данас је у Сарајеву одбила као неоснован приговор ПДП-а против СНСД-а због језика мржње на јавном скупу у Челинцу.

Босна и Херцеговина 19.09.2018 | 13:21
Одбили приговор СНСД-а и ПДП-а
Разматрајући приговор и на основу изјашњења СНСД-а, закључено је да није ријеч о језику мржње како то дефинише Изборни закон БиХ, те да вербални сукоб и остала дешавања до којих је тада дошло нису у надлежности ЦИК-а.

Одбијен је и приговор СНСД-а против ПДП-а за кршење Изборног закона.

СНСД је поднио приговор против ПДП-а јер је прије почетка изборне кампање, односно у времену када то није дозвољено, извршио плаћено оглашавање лијепљењем билборда или плаката.

ЦИК је тражио изјаву ПДП-а о наводима из приговора, на основу које је утврдио да та странка није извршила прекршај јер је уговор који је склопљен са фирмом која ће за њих радити оглашавање ступио на снагу 7. септембра, првог дана изборне кампање.

То што је фирма плакате лијепила вече раније, образложио је ЦИК, не може се приписати ПДП-у, због чега је приговор СНСД-а једногласно одбијен као неоснован јер се не може утврдити кривица политичког субјекта.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нострадамус

19.09.2018 13:51

Или све по закону или нисмо надлезни. Тако је и са убиствима и другим криминалом. Кампања иде даље пистољ за појас и скупљај гласаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

19.09.2018 15:40

Заборавио си трецу верзију њихових изјава које се опценито у насој дрзави користе и они се са тим оградују тј. нисмо ми надлезни за тај проблем.А ми који имамо неки проблем нека се са њим је..мо.

Name

Нострадамус

19.09.2018 17:28

Да има и та верзија.