Ноћ коју је Љутице Богдана чекала од 1991. године!

Спектакл на стадиону Црвене звезде! Спектакл који заслужује град европског првака! Крцате трибине и кореографија на све четири стране, навијање и понашање коначно без икаквог повода за казну УЕФА. Чак су и Италијани остали запањени атмосфером на стадиону Рајко Митић!

Фудбал 19.09.2018 | 13:15
Ноћ коју је Љутице Богдана чекала од 1991. године!
Прво су изашле легенде из Барија, а онда и фудбалери Црвене звезде и Наполија. Велика утакмица је могла да почне!

Први пут од 1991. године црвено-бели у Београду играју у најјачем европском такмичењу, а "Маракана" је била крцата. Када је меч почео, све трибине су биле украшене кореографијама, међу којима се издвајао шампионски "ушати" пехар на северу, уз поруку:

"Добро дошли у град европског првака!"

Поједини чланови најславније Звездине генерације признали су да су на атлетској стази осетили енергију као пред чувени меч против Бајерна, у полуфиналу Купа шампиона 1991.

Актуелни тим црвено-белих играо је на истом месту такмичарски важније утакмице, али сигурно не и гламурозније. Велики листови на Старом континенту и у Америци писали су ове недеље о повратку шампиона Европе из 1991. у најјаче такмичење и истицали успех који је тим Владана Милојевића направио прескочивши четири кола квалификација.

На вече велике утакмице, сатима пре почетка је била велика гужва на Аутокоманди и заиста се чини да би и много већи стадион био дупке пун. Почетак меча је тај утисак апсолутно потврдио.

"Маракана" је овакву утакмицу деценијама чекала. И дочекала! 

Јак је Наполи, али није јачи од Звезде, може се констатовати после утакмице првог кола Лиге шампиона завршене без погодака.

Иако има оних који су очекивали да ће црвено-бели бити само "топовско месо" ривалима у Групи Ц (ту су још Ливерпул и ПСЖ), Владан Милојевић и његови изабраници новом сјајном партијом у последњих годину и "кусур" дана показали су да неће бити баш тако.

"Добро дошли у град европског шампиона" поручили су навијачи, а фудбалери Црвене звездепотрудили се да игром не обрукају чланове историјске генерације који су им уживо пружили подршку и уочи утакмице атлетском стазом прошетали "ушати" пехар освојен 1991.године како би додатно мотивисали наследнике.

Концентрисано до последњег судијског звиждука, изузетно пожртвовано и борбено, Милан Родић, Филип Стојковић, Вујадин Савић и Милош Дегенек успевали су да одбију све нападе далеко искуснијих гостију, а велику помоћ имали су у играчима из везног реда, који су у пар напада успели и да организују акције које су доводиле до опасности по гол Наполитанаца. Уколико би нека лопта и прошла бедем пред његовим голом, Милан Борјан је био спреман да реагује. 

Дакле, укупно гледано, сви играчи Црвене звезде који су се у уторак увече нашли на терену, заслужују похвале. Сигурно је да су се они сами надали победи против фаворизованог ривала, али треба бити објективан и рећи да је ових 0:0 сјајан резултат на почетку такмичења у којем клуб није играо још од 1992. године, а за већину играча је ово био деби у Лиги шампиона, док су на супротној страни стајали фудбалери са вишегодишњим искуством играња на највишем нивоу и вишемилионским уговорима, а предвођени Карлом Анћелотијем, троструким освајачем најјачег клупског такмичења.

"Бћемо тврд орах свим екипама", најавио је Владан Милојевић после утакмице и италијанским новинарима које је интересовало да ли ће Звезда исто као против Наполија играти и у дуелима са Ливерпулом и Пари Сен Жерменом поручио да могу мирно да спавају.

"Отишла је лепа слика из Београда и Србије", закључио је Звездин тренер током конференције за медије и био апсолутно у праву!

Све похвале заслужују навијачи Црвене звезде за прелепу кореографију преко све четири трибине крцате "Маракане", али и за своје навијање, које овај пут није дало било какав повод за казну УЕФА.

Чак и Италијани, из чије земље потиче организовано навијање, остали су под утиском Делија.

"Каква представа на трибинама 'Маракане' у Београду. Навијачи Црвене звезде приредили су чудесну кореографију којом је званично почела Лига шампиона за црвено-беле против Наполија и Карла Анћелотија", пише извештају на сајту лста "Минформо".

"Атмосфера је била фантастична", под утиском је био чак и сам Карло Анћелоти после утакмице, као и многи други који су остављали поруке одушевљења на друштвеним мрежама.

Нема сумње да ће спектакуларна атмосфера бити поновљена 6. новембра против Ливерпула и 11. децембра против Пари Сен Жермена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар