Лајани суспендован два турнира због Кирјоса!

Судија Мохамед Лајани, који је за време меча на УС опена сишао са столице и разговарао са аустралијским тенисером Ником Кирјосом суспендован је на два турнира.

Тенис 21.09.2018 | 12:30
Лајани суспендован два турнира због Кирјоса!
Судија Лајани због Кирјоса мора "на хлађење"! Тениски судија Мохамед Лајани суспендован је на два турнира због тога што је сишао са столице у току меча на УС Опену и саветом "погурао" аустралијског тенисера.

Лајани неће судити на труниру у Пекингу који почиње 1. октобра и на матерсу у Шангају, који почиње недељу дана касније.

Он је 30. августа, током меча другог кола Ју Ес опена измедју Кирјоса и Француза Пјер Ига Ербера пришао Аустралијанцу да провери у каквом је стању, пошто је деловао незаинтересовано за меч.

Ербер је освојио први сет, у другом је повео са 3:0, а онда је Лајани разговарао са Кирјосом и наводно му рекао: "Гледао сам твоје мечеве, ти си сјајан за тенис, знам да ово ниси ти".

Кирјос је победио са 3:1 у сетовима. Лајани ће моћи да се врати на посао на турниру у Стокхолму 15. октобра.

Мохамед Лајани на мечу УС Опена направио је несвакидашњи потез који је подигао много прашине о томе да ли је прекорачио овлашћења.

У току дуела другог кола УС Опена, који је судио, сишао је са столице и задржао се у разговору са Ником Кирјосом, који је играо против Пјера Уга Ербера.

Искусни судија није могао да прихвати равнодушност Кирјоса, па га је "мотивисао" да се тргне, што је Аустралијанац на крају и урадио, преокренуо меч и добио га.

"Желим да ти помогнем", чуло се како Лајани понавља неколико пута Кирјосу.

"Гледао сам твоје мечеве, ти си одличан, али Ник ово ниси ти", рекао му је судија.

АТП је оценио да је том приликом Лајани прекршио правила, због чега га је казнио.

Саопштено је да је суспендован на два турнира, уз образложење да је "угрозио непристрасност која се захтева од званичника".

Лајани неће судити на турниру у Пекингу који почиње 1. октобра и на мастерсу у Шангају, који је на програму недељу дана касније.

Организатори УС Опена одмах после необичног потеза Лајанија саопштили су да је судија "изашао ван протокола", али му је уз упозорење након разговора дозвољено да настави да суди на гренд слему у Њујорку због великог искуства и ауторитета који има.

Лајани ће моћи да се врати на посао на турниру у Стокхолму 15. октобра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар