СНСД не мари за владавину права

ОХР и Амбасада САД-а честитали су Представничком дому БиХ на усвајању измјена и допуна Закона о кривичном поступку БиХ, али су и оптужили СНСД да не мари за владавину права и борбу против корупције.

Босна и Херцеговина 18.09.2018 | 08:24
СНСД не мари за владавину права
Како се наводи у заједничком саопштењу, закон ће омогућити БиХ да се боље бори против организованог криминала и корупције, тероризма и других озбиљних пријетњи, у складу са међународним стандардима.

Ипак, не заборављају да посланици из СНСД-а нису присуствовали овој важној сједници.

"Нажалост, СНСД и његови званичници нису присуствовали сједници Представничког дома и тиме су показали да владавина права и борба против корупције нису међу приоритетима њихове странке", кажу из ОХР-а и Амбасаде САД-а.

Измјене и допуне су једногласно усвојили сви чланови Представничког дома који су присуствовали сједници.

"ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СДА, СДП, СББ, ДФ, ДНС, НДП, СДС, Независни блок и БПС су ставили сигурност земље изнад страначке политике, истовремено показавши да заједнички труд и конструктивни дијалог могу резултирати компромисом прихватљивим за све и у интересу свих грађана, без обзира на националност", закључују ОХР и Амбасада САД-а.

Подсјећамо, након жестоког притиска међународне заједнице Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на јучерашњој хитној сједници усвојио је измјене и допуне Закона о кривичном поступку БиХ.

Усвојене измјене и допуне, којим је Закон о кривичном поступку БиХ усаглашен с међународним стандардима, требале би ступити на снагу након објаве у Службеном гласнику БиХ с обзиром на то да је Дом народа ПСБиХ раније усвојио приједлог закона.

Измјене закона наложене су након што је Уставни суд БиХ, одлучујући по апелацији предсједавајуће Представничког дома ПСБиХ Борјане Кришто, прогласио одређене одредбе Закона о кривичном поступку БиХ неуставним.

(БН/Клиx)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

ХОС

18.09.2018 06:43

Ту СНСД секту бирају Срби који мисле само на своју лицну г.зу а не на своје потомке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕ ХЕ ХЕ

18.09.2018 06:55

А ОВИ КАО БРИНУ ХЕ ХЕ ХЕ

Name

Нострадамус

18.09.2018 07:04

У праву сте мада Снсд секту подрзавају и неки босњаци и хрвати. Али ако бог да и тој секти це доци крај.

Name

Невесиње

18.09.2018 07:04

А ста је битна неција амбасада? О цему ви уопсте писете. Ја не подрзавам СНСД, али ми није јасно коме је битно мисљење неке амбасаде?

Name

миш бирибиш

18.09.2018 07:11

Не мисле на своје потомке! Да мисле не би дозволили да се ова земља претвори у то шта се претворила. Или се надају као што се нада већина родитеља да ће им дјеца отићи одавде, па им треба обезбиједити станове по Бечу, Минхену, Берлину, Цириху..

Name

♤♡◇♧

18.09.2018 07:16

Нису присустивали зато сто су највеци АКТЕРИ КОРУПЦИЈЕ па им закон није по мјери..Цим се прица о праву и корупцији за СНСД РУСИ СЕ РС...ЛОПУРДЕ

Name

♤♡◇♧

18.09.2018 07:17

Реп.за ХОС варас се у тој СЕКТИ највисе је МЈЕСАНАЦА ОПАСНИ ПО РС .Не воле РС али воле српске паре

Name

БЛАГО НАМА

18.09.2018 07:21

КО НАС БРАНИ

Name

Ре Невесиње

18.09.2018 07:35

Битна је друзе свака амбасада. Србе је скупо костало сто су се 90-их курцили и исли уз нос Америци и западу и ниста нису науцили од тога. Рудоња мисли да су они глупи. Па немозе лајати сваста о њима кад му треба а послије просити милост преко Бисерке и тразити кредите .Није то Вуциц да од "политицког побацаја" додје за брата Србина.

Name

Добрицине

18.09.2018 07:43

Бас су американци добрицине. Њихова политика се базира на крсењу закона. На основу ког закона су окупирали Косово? Признали независност? Ово су ријеци пророка невкерника. Политицар прица о постењу курва клима главом.....

Name

ре

18.09.2018 07:47

Метода за униставање стварне елите је НЕГАТИВНА КАДРОВСКА СЕЛЕКЦИЈА која се развила до неслуцених размјера у брозиозму/комунизму /реалсоцијализму! Основни алат те негативне кадровске селекције је терор и МОББИНГ. Помоцу тога на сва кљуцна мјеста ( гдје би требали бити људи од интегритета, знања, постења ) доспјели су корисни идиоти, тј приглупи лакоми послусници. И ето тако је ЕЛИТА замијењена КВАЗИЕЛИТОМ! Да би се то изврсило измисљено је хрисцанство, а кад је оно ослабило( тј. кад је "процитано"), натурен је на исти нацин комунизам, да настави са инсталирањем квазиелите. инквизиција је убијала паметне; у ратовима масовно се убијају храбри и паметни; за вријеме рата и послије рата Броз је помоцу својих корисних идиота побио све људе који су били паметни подузетни ( "кулаци", интелектуалци), па смо од 1947 постали права обезглављена раја. Такодер, Турци су сјекли кнезове, тј. најпаметније у селу итд, итд.....А и у додизму паметни, постени, добронамјерни, визионари- немају мјеста!

Name

У

18.09.2018 08:11

малом мјесту Трново ,цланови ДНСД дају себи за право да коментарису :засто Вукота није уцесник отадзнинског рата? ево вам одговор :Вукота је имао 16год. а твој отац супљоглава СНСД -ова супљоглава је дезертер ...

Name

Јанам

18.09.2018 08:29

Заједницке институције БИХ доносе законе и измјене за које немају надлезност.Нема БИХ судску власт по Дејтону и уставу БИХ.Ово је јос једно грубо крсење Дејтонског мировног уговора и медјународног права.

Name

блиц

18.09.2018 08:54

ЗА ♤♡◇♧: Срамота је да у 21 вијеку промовисете фасизам најгоре врсте и људе квалификујете као "мјесанце". Познајем доста људи који су из мијесаних бракова и који су људи у правом смислу те ријеци, добри пријатељи ,другови и познаници. Нико па ни ви не мозе бирати ко це му бити родитељ и гдје це се родити. Паметни и одговорни људи па макар били из мијесаних бракова - муско-зенских су за вас измислили свијет. На крају продјите кроз своје породицно стабло па цете видјети сву сароликост својих предака!

Name

Горан

18.09.2018 06:44

Република Српска је важнија од америчке амбасаде и њених похвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

18.09.2018 06:58

АЈДЕ МАНИ МЕ СЕ ДОДИКОВИХ ИЗЈАВА.Р.СРПСКА ОВАКО ПОКРАДЕНА ВИШЕ НИ ДОДИКУ НИЈЕ ВАЖНА .ИСИСАО ЈЕ ДОДИК И ШПИРКЕ СВЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ТЕ ПАРЕ ПОКРАДЕНЕ СУ УЛОЖИЛИ У ВИЛЕ СТАНОВЕ ФИРМЕ ПО БЕЧУ И СРБИЈИ А НЕ У Р.СРПСКУ.Е ТОЛИКО ЈЕ СНСД ВАЖНА Р.СРПСКА И НЕКАКИТЕ ВИШЕ КОМЕ ЈЕ ВАЖНА Р.СРПСКА.

Name

Снеки

18.09.2018 06:58

Свакако се ради о институцијама и земљама које су наклоњене малим народима доносе срећу просперитет прогрес и правду то доказују задњих 50 година баш им хвала ! Ал кад би нас само мало оставили на миру.

Name

ре Горан

18.09.2018 07:01

Добит цес од СНСД -еа килу пецења и пиво за критицки однос према амбасади УСА.

Name

Дијагноза

18.09.2018 07:03

Који си Ти билмез

Name

Ре

18.09.2018 07:07

А ста мислис Горане да се та Република Српска изолује да буде у правом смислу самостална и Снсд република.

Name

Ре Горан

18.09.2018 07:12

Ти си ограницен као балкон горане

Name

Реално

18.09.2018 08:00

Ови странци су гори од црвених кад све знате сто им сутите имате овлстење у рукама срам вас било овде сте само за корист ниста не предузимате.

Name

Миxлеx

18.09.2018 06:56

Снсд се запетљао у куцине трази излаз.немогу се висе снаци у својим изјавама и лазима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕ ХЕ ХЕ

18.09.2018 07:21

ХЕ ХЕ ХЕ

Name

Једно прицате а друго радите

18.09.2018 07:33

Да ли је владавина права када на стотине бомби са осиромасеним уранијумом бацате на насу земљу и убијате насу дјецу која дан данас оболијевају и умиру. Дјубрад једна. Нисте вриједни ни помена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

18.09.2018 07:48

ЖИВИЈО ДОДИК И СНСД СА СВОЈИМ КОАЛИЦИИНИМ ПАРТНЕРИМА . РЕПУБЉИКА СЕРПСКА СА ЊИМА ДИШЕ ПУНИЈЕМ ПЛУЧИМА. САМО НАПРЕД ЗА СЕРБСКИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре словенац

18.09.2018 08:41

Дао Бог па ти "зивијо" у РС и дисао пуним плуцима

Name

Фуј

18.09.2018 08:57

Ако побједи Жељка Цвијановић онда ће Вукота Говедарица бити потпредседник РС из реда српског народа:). Усташка унука. О србине проклет био.

Name

Миле

18.09.2018 09:08

ово је вјероватно коментар једног од милетових 17 савјетника, нико други није тако "паметан "

Name

Геодетска Управа

18.09.2018 08:07

СНСД-ова олигархија и сива еминенција се руга сваком човјеку у овој држави. Институцијама владају људи који би у свакој пристојнијој држави требали да сједе иза решетака. Најбољи примјер је Републичка управа за геодетске и имовинско-правна послове. Начин управљања овом институцијом вријеђа интелигенцију сваког поштеног радника. Зато је Управа одавно постала легло криминала. Закони који долазе из ове институције се не праве да буду праведни већ да омогуће закониту неправду. Бивши директор је пријавио свог одметнутог помоћника за злоупотребу положаја. Пријавилац је морао да поднесе оставку, а пријављени се вратио на посао наравно на мјесто помоћника директора да несметано завршава послове свог налогодавца Буде Станковића, алтер ега Милорада Додика. Наравно чак је и наредба за оставке цјелокупног руководства Управе стигла од Додика, а не од Жељке, како би на вријеме покрио своје прљаве послове и исконтролисао ситуацију преко осталих поробљених институција, полиције и судства - сама оставка као морални чин је захваљујући оваквој власти потпуно обезвријеђен и нема никакве везе са моралом. Послије такве лекције од Предсједника Републике коме још пада на памет да пријави корупцију када иза ње стоји највиши политички врх, који иза себе има и веома уигран репресивни апарат најгоре врсте - случај Давид Драгичевић и новинар Владимир Ковачевић. Потврда за то су прошлогодишња октобарска хапшења која су најобичнија фарса. Сви ухапшени се бране са слободе, још увијек су на својим високим функцијама, а вријеме на слободи проводе у обрачунима са неистомишљеницима. Најбољи доказ је помоћник директора, Мирко Стојчиновића (случај Данијеле Новаковић), који се слободно шепури по Управи и даље као помоћник директора, а којег је по наредби врховног вође морао да брани цјелокупни садашњи министарски сазив на челу са Министром правде. Радници који се супротстављају овој страховлади трпе разна шиканирања. Они који указују на корупцију се малтретирају и прогоне. На руководећа мјеста се постављају људи без карактера, који прво морају да науче чиме се бави Управа, али који су склони сплеткарењима, клеветањима и подметањима, тако да су радници међусобно посвађани. У свему томе предњачи Драган Станковић уз сарадњу са оптуженим помоћницима директора. Зашто о томе не пишете више. Поред тога, готово свакодневно, немајући паметнија посла, син Будимира Станковића, поред основне дјелатности намјештања тендера, мора да разбија своју паметну главицу и користи знање магистра економије за свакодневна пресељавања радника из канцеларије у канцеларију као додатни вид сталног притиска на раднике. Стање је до те мјере неподношљиво да најбољи стручњаци свакодневно одлазе. Поред корупције и злостављања радника посебна прича је гушење приватног геодетског сектора који је запошљавао значајан број радника и који је захваљујући монополском положају Управе готово сасвим угушен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

18.09.2018 15:23

Прво гдје сте видили да пљацкаси и убице воде једну дрзаву само у ВЕНЕЦУЕЛИ МАДУРО И ДОДИК СА СВОЈИМ СНСД КАКО ДА БУДЕ ЗАТО КАКО ДА ДАЉЕ КРАДЕ И ОН И ЊЕГОВА ДЕСНА РУКА СПИРИЦ НЕСТО ГА НЕМА МОЗДА СПРЕМА ТУТАЊ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

18.09.2018 17:01

Откуд право снсд-у да тако мисли о онима сто су бомбардујуци нас осиромасеним уранијом,убијајуци дјецу,русеци путеве и мостове директно помогли насим непријатељима да 95 остваре оно сто 4 године нису могли,америка само зели демократију која се огледа у нафти,златним полугама....,сјетимо се ирака,египта,либије,сирије то су биле цивилизације старе хиљаде година,рекли су да садам има хемијско орузје,ниста нису насли,па су гадафија звали садистом,убицом неки дан народ либије носи гадафијеве слике и проклиње америку,тако и овде се директно мјесају у изборни процес!

ОДГОВОРИТЕ