Прича, ЛШ - Порто: Танка клупа и увек лака група!

Али то не занима њихове навијаче који желе минимум пласман у четвртфинале Лиге шампиона. . .

Фудбал 18.09.2018 | 09:45
Прича, ЛШ - Порто: Танка клупа и увек лака група!
Сваке године када крене групна фаза Лиге шампиона Порто има само један циљ - да се нађе у осмини финала. Ни ове сезоне се та амбиција неће мењати, с тим што је пред шампином Португлије као примаран задатак сада постављено прво место у групи Д, вероватно најслабијој у целој групној фази у којој се налазе.

Њих, иначе, жреб за групну фазу баш хоће. Само погледајте ривале у претходних неколико сезона и схватићете да нико нема среће као Змајеви.

За разлику од управе која је задовољна жребом, навијачи Порта су разочарани што је њихов клуб добио неатрактивну групу у којој нема ниједног европског великана. Наравно, поштовање поритвника се подразумева и на Драгау знају да је у свакој утакмици потребно одржати концентрацију. Зато ће играти увек са истим амбицијама и жаром сваку утакмицу у групној фази и пробати да забележе свих шест победа у групи ако је то икако могуће.

Порто је један од највећих португалских клубова, поред чувене Бенфике и Спортинга. У последњих пет сезона освојили су само једну шампионску титулу, али је за то време стасала једна нова млада екипа пуна квалитетних фудбалера. Ради се о занимљивом миксу искусних и младих играча, а током лета клуб је имао великих финансијских проблема са УЕФА, па није могао да инвестира како се очекује од клуба тако славне историје и двоструког шампиона Европе.

Стигли су Едер Милитао из Сао Паула, Ченсел Мбемба из Њукасла и Рахедли Базур из Волфзбурга, као најзвучнија појачања, али је ипак убедљиво највеће појачање плаво-белих Змајева чињеница да су задржали шампионски играчки кадар из претходне сезоне.

Предвођени сјајним тренером Сержом Консеисаом, некадашњим фудбалером Порта, Интера, Лација и селекције Португалије (који се прославио хет-триком против Немаца на ЕУРО 2000. године), Змајеви играју нападачки фудбал. Консеисао посебно воли да његов тим доминира у поседу лопте, а најчешче напада преко крила, са хитроногим Браимијем као далеко најважнијим фудбалером у целом тиму. Такође, Порто се одликује снажном одбраном и средином терена, а једини проблем могла би да буде “танка” клупа.

Најбољи играчи Порта су Икер Касиљас који поседује пребогато искуство, затим Фелипе, један од најбољих штопера у целој португалској лиги, затим Мексиканац Ектор Ерера, који је прави мотор комплетне стратегије Змајева и на крају већ поменути Браими чија би изузетна техника могла да буде велики проблем свим противницима у групи Д.

У односу на прошлу сезону Порто се није изменио ни милиметар. Једини проблем са којим се фудбалери са Драгаоа суочавају и ове сезоне је недостатак квалитетних опција на клупи за резерве и то је најслабији део овог тима. Добра ствар по Змајеве је што нису изгубили ниједног значајног носиоца игре из прошле године па је структура тима остала непромењена.

Тако ће моћи да пробају да испуне висока очекивања својих навијача, а то је пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар