СЛС: Чукарички славио на "крову", Напредак у Кули!

Фудбалери Чукаричког после преокрета победили су на гостовању Вождовац 3:1, док је Напредак у Кули савладао суботички Спартак 1:0 у 8. колу Суперлиге Србије.

Фудбал 17.09.2018 | 09:00
СЛС: Чукарички славио на "крову", Напредак у Кули!
Вождовац је повео преко Андрије Луковића из пенала, али су гости са Бановог брда у другом полувремену надокнадили заостатак

Головима Мирослава Богосавца, Бориса Копитовића и Марка Доцића учврстили су се у врху табеле.

Напретку је тријумф након четири везана ремија донео Алекса Вукановић поготком већ у 2. минуту. 

Богосавац сачувао Чуку, па је повео у преокрет! "Брђани" на крову тржног центра победили у малом градском дербију. Леви бек у првом плану.

Чукарички је у добром ритму и после паузе.

Екипа Сима Крунића победила је на крову тржног центра у Заплањској улици и вратила се после неколико сати у четири најуспешније екипе на табели.

ВОЖДОВАЦ - ЧУКАРИЧКИ 1:3 (1:0)

"Змајеви" су повели првим голом Андрије Луковића у сезони, из пенала у 39. минуту, а потом су пропустили неколико прилика да дуплирају предност у шансама које нису искористили Борко Дуроњић и Филип Ступаревић. При другој великој прилици "брђане" је спасао одлични Мирослав Богосавац, који је заблистао у наставку меча.

Леви бек младе репрезентације Србије избацио је лопту практично са гол црте, па на другој страни у 59. минуту погодио главом, на одличан центаршут Миладина Стевановића са десне стране.

Био је то почетак великог преокрета!

Око четврт часа касније, у 73. минуту, капитен "брђана" Марко Доцић одлично је центрирао са десне стране, из слободног ударца, а лопта је после дугог лета падала крај "друге" стативе. Борис Копитовић је утрчао неометан у казнени простор и послао лопту у гол, са сличног места одакле је прецизан био и Богосавац.

Вождовчани су гледали како им и други дефанзивац гостију задаје ударац и од тога се нису опоравили.

Иако је и Самјуел Овусу имао добру шансу, коначних "1:3" поставио је Доцић, ударцем из пенала који је скривио Никола Микић. Искусни штопер срушио је у шеснаестерцу младог Слободана Тедића (2000. годиште), после грешке голмана Вождовчана, Марка Илића.

Капитен Чуке послао је лопту шутем у горњи леви угао и дефинитивно потврдио победу екипе задовољног Сима. Крунића.

"Ништа нисмо могли у полувремену него да се смиримо. Да нас не поремети тај пенал. Губили смо 0:1 и морали смо да се вратимо. Честитао бих играчима на борби, као и Вождовцу на фер и коректној игри. Честитам играчима, оставили смо срце на терену", рекао је Крунић после меча за ТВ Арена спорт.

Шеф струке Вождовчана Бранко Војиновић указао је на грешке свог тима.

"Мислим да су се кључни моменти догодили на '1:0'. Имали смо три изванредне шансе, веома лако решиве, али то нисмо урадили и противник нас је казнио стварима за које смо знали, а нисмо урадили како би требало. Други гол нас је пресекао, а трећи дотукао. Нисмо заслужили пораз, али то је фудбал. Екипа је одиграла сасвим солидно, нисмо у првим минутима наставка урадили шта смо морали и епилог је казна", изјавио је он.

Чукарички је тријумфом остао међу четири најбоље екипе на табели и има 15 поена у свом збиру, док је Вождовац 12. са осам освојених поена у исто толико утакмица.

Напредак у Кули прекинуо низ. Крушевљани савладали Спартак у претпоследњој утакмици 8. кола Суперлиге.

Погодак Алексе Вукановића већ у 2. минуту испоставио се као довољан да буде решено питање победника у дуелу Спартака и Напретка.

Формално гости из Крушевца, пошто Суботичани због реновирања свог стадиона као домаћини играју у Кули, славили су 1:0 и прекинули низ од четири узастопна ремија, чиме су дошли до шестог места на табели.

Спартак је остао на 14. месту са три бода мање од данашњег ривала, али и утакмицом више. Велики посао чека недавног учесника квалификација за Лигу Европе у наставку сезоне...

СУПЕРЛИГА, 8. коло:

Спартак - Напредак 0:1 (0:1)
/Вукановић 2/

Вождовац - Чукарички 1:3 (1:0)
/Луковић 39'п - Богосавац 59', Копитовић 73', Доцић 82'/

Раднички - Војводина 1:0 (0:0)
/Бондаренко 85'/

Црвена звезда - Радник 6:0 (2:0)
/Боаћи 33, 62, Марин 41, Кафу 52. Чаишић 73, Стојиљковић 81/

Динамо - Рад 0:1 (0:0)
/Шипчић 90/

Мачва - Земун 0:2 (0:1)
/Кукуличић 45+1, 62/

ОФК Бачка - Младост 0:2 (0:2)
/Тумбасевић 49, Пејовић 78/

Пролетер - Партизан 0:1 (0:1)
/Рикардо 13/

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 21, Раднички 17, Партизан (-1) 16, Чукарички 15, Младост 15, Рад (-1) 10, Мачва 10, Напредак (-1) 10, Војводина 9, Пролетер 8, Вождовац 8, Земун 8, Бачка 8, Радник 7, Спартак 7, Динамо 3 бода.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар