Жозеова логика: Не даш за одбрану? Дај за шпица!

Мурињо, ако остане у Манчестер јунајтеду до јануара, жели да доведе нападача из клуба који је некада водио. . .

Фудбал 19.09.2018 | 13:00
Жозеова логика: Не даш за одбрану? Дај за шпица!
Жозе Мурињо је у отвореном сукобу с извршним потпредседником Едом Вудвардом, пошто њих двојица никако нису могли да се ускладе током летњег прелазног рока...

Португалац је саставио листу појачања која су му неопходна, док Манчестер јунајтед није хтео да услиши његове жеље, па је на крају добио тек Фреда и Дијега Далота, а пропали су преговори са свим штоперима које је Мурињо означио као мете!

То се већ осети ове сезоне после многобројних киксева Криса Смолинга, Виктора Линделефа и Ерика Бајиа, па је под знак питања дошла и будућност Жозеа Муриња на "Олд Трафорду".

Уколико ипак "преживи" до јануарског прелазног рока, спремио је нову листу појачања за директоре клуба и прво име на том списку није дефанзивац - већ нападач - иако му је то једна од "најсигурнијих позиција" у тиму од ангажовања Ромелуа Лукакуа прошлог лета.

Како преноси португалски лист "Оле", Мурињо жели да доведе Маура Икардија из Интера и тражио је од Јунајтеда да плати излазну клаузулу од 110 милиона евра.

Аргентинац је већ година један од најбољих стрелаца у Серији А, али као да се амбиције два клуба не поклапају и то је осетио сам Икарди који жели да се опроба у јачем клубу, па су се тако за њега овог лета стидљиво распитивали Реал Мадрид и Челси.

Уколико му се допадне позив Муриња, биће занимљиво видети на који начин ће "Специјални" уклопити њега и Лукакуа, односно да ли ће Белгијанац отићи на десну страну како је то често знало да буде у дресу Евертона, док је повремено на тој позицији играо и за репрезентацију своје земље - опет код истог тренера, Роберта Мартинеза.

Икарди је попут Лукакуа рођен 1993. године, а од доласка у Интер из Сампдорије одиграо је 184 меча за клуб у ком је капитен и постигао 107 голова.

Некадашњи "ђак" Барселоне, ипак, још увек није дебитовао у Лиги шампиона и то је можда једина "ситница" која је кочила великане да потроше велики новац на њега. С обзиром на то да је Интер ове сезоне изборио пласман у то такмичење, видећемо како ће се Икарди сада снаћи...

Против себе имаће одбране управо Барселоне, Тотенхема и ПСВ-а.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар