Прича: Ја сам Данијеле де Роси, власништво навијача Роме!

„Да ли знате шта значи бити симбол Роме? То значи да немате избора. Увек носите огромну одговорност на раменима“, каже легендарни Капитано футуро.

Фудбал 18.09.2018 | 23:00
Прича: Ја сам Данијеле де Роси, власништво навијача Роме!
После Тотија је немогуће направити новог Тотија, али Рим зато има своје остале поданике. Један од најоданијих синова Вечног града и Роме је Данијеле де Роси, којем је једина мана то што је стасао, одрастао и оматорио у ери легендарног Принца Рима.

Сада већ легендарни Капитано футуро прича о томе колико је тешко рођеном Римљанину тешко да носи дрес Ђалороса.

"Да ли знате шта значи бити симбол Роме? То значи да немате избора. Увек носите огромну одговорност на раменима. Када сам у прошлости имао понуде, када смо били на ивици стечаја и када ствари нису ишле правим током, када вас неко позове није ваше да одговорите, јер ја сам Рома у власништву Роме. Данијеле де Роси је власништво Роминих навијача", рекао је Де Роси.

Рома је доживела бројне промене у играчком кадру. Од рођених Римљана ту је још Алесандро Флоренци, којем ће припасти капитенска трака након Де Росијевог одласка у пензију.

"Ово је здрава група која помаже новим играчима да се усаврше поздрављајући их на позитиван и спонтан начин. Да је до мене, задржао бих све своје колеге, посебно зато што волимо једни и друге и много нам је жао када неко оде. Ту су и идеје тренера, председника, директора, морамо сви заједно да се усагласимо", каже Де Роси.

Јувентусовој доминацији се не види краљ. Рома је клуб који је у протеклој деценији најчешће био другопласирани, али је сада нико не сматра за главног фаворита за освајање трофеја.

"Јувентус није са друге планете, иако је сигурно јачи од осталих екипа у Серији А. На финансијском нивоу они могу да приуште инвестиције које не може ниједан други клуб. У том смислу, они путују одвојеном стазом. Међутим, сви играмо на терену и видело се да им бодови нису сигурни у мечевима против Кјева или Парме. Морамо да будемо међу прва четири, јер је то наш ниво. Морамо да потврдимо свој статус као редовни учесник Лиге шампиона. После тога ћемо видети где смо. Ако победимо све остале, а изгубимо само у међусобним мечевима са Јувентусом, остаћемо само без шест бодова, нме можемо размишљати о томе да су они са друге планете. Морамо да верујемо у чудо, јер ћемо у супротвном изгубити мотивацију", додао је капитен Роме.

Де Роси је потписао нови уговор са Ромом, без обзира што је имао интерес Интера и клубова из МЛС лиге.

"Нисам желео да одем и останем у лошем сећању навијача када су у питању моје игре. Осећао би се лоше да наспустим Рому у 35. години и проведем две године у САД. Осећао би се као шљам и да сам отишао да се прикључим неком другом италијанском клубу. Желим да искусим живот у Америци, али то могу учинити као играч или на одмору, што се већ догодило овог лета. Такође, исти је случај и са Боком Јуниорс, коју моју да гледам као навијач са трибина или на терену".

Дефинитивно не постоји дилема где ће уследити крај каријере. Опроштај би могао да личи на онај који је има Франческо Тоти прошлог лета.

"Овде ће бити последња утакмица. Мора бити. Тог дана када се повукао Франческо Тоти помислио сам у себи: Пре или касније ће доћи мој ред. Видело се да му је било стварно тешко. То је био дан свих романиста, јаке емоције, дирљиви тренуци, дубока осећања, али то се морало догодити. Било је тешко видети свог пријатеља, којег си свакога дана гледао као саиграча, да више није у истој свлачионици", поручио је Де Роси.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар