БЛ: Дортмунд "сломио" Ајнтрахт, Мијат и Филип стартери!

Фудбалери Борусије Дортмунд победили су Ајнтрахт из Франкфурта са 3:1 у трећем колу немачке Бундеслиге.  "Вестфален" је неосвојив за "српски" Ајнтрахт.  Тројица српских репрезентативаца из Ајнтрахта наступили су у петак увече у Дортмунду, али нису успели да избегну пораз од Борусије - 3:1 (1:0).  Ко каже да је Пако заборавио да погађа? Новајлија из Барселоне заблистао на дебију у дресу Борусије и постигао првенац у победи над Ајнтрахтом.

Фудбал 14.09.2018 | 23:14
БЛ: Дортмунд "сломио" Ајнтрахт, Мијат и Филип стартери!
Дортмунд је остварио други трјиумф у Бундеслиги, и сада, уз један реми, заузимају прву позицију на табели.

За Ајнтрахт тренутно наступају три спрска фудбалера, а двојица су почела у стартних једанаест – Мијат Гаћиновић и Филип Костић.

Мијат и Филип нису оставили значајнији траг на овој утакмици, сем што је Костић зарадио жути картон, а бивши фудбалер Црвене звезде Лука Јовић на терен је ушао у 63. минуту.

Први гол на мечу постигао је Диало у 36. минуту и домаћине из Дортмунда одвео на паузу са вођством. Изједначио је Халер у 68. минуту утакмице и забрнио навијаче Борусије.

Ипак, сигурни су били Волф у 72, као и резервиста Пако, бивши нападач Валенсије и Барселоне у 88, и донели победи својој екипи.

Филип Костић, Мијат Гаћиновић и резервиста Лука Јовић остали су празних шака на гостовању у Дортмунду.

Пред дуел са Ајнтрахтом, Борусија није поражена на чак 24 меча која је играла петком увече, а серију од 11 утакмица без неуспеха петком имао је и тим из Франкфурта. До вечерас...

ДОРТМУНД - АЈНТРАХТ 3:1 (1:0)

Франкфурски тим већ дуго времена је омиљена муштерија "милионера", који нису препустили прилику да преноће на првом месту првенствене табеле иако нису одиграли посебно квалитетно.

Репрезентативац Србије Филип Костић у првом делу био је најзапаженији играч гостију, нашао се већ у шестом минуту у најбољој шанси, коју му је искоса са леве стране одбранио голман Роман Бурки, да би 20 минута касније зарадио жути картон због опасног старта.

Други српски репрезентативац Мијат Гаћиновић, који је такође био стартер, покушао је код првог поготка домаћина буквално на гол линији да "одбрани" гол после корнера и ударца Абду Дијалоа, али је Француз из трећег покушаја некако угурао и лопту и младог Требињца у мрежу - 1:0.

И трећи Србин у гостујућем тиму Лука Јовић добио је прилику у последњих пола сата и "подигао" Ајнтрахт, који је у 68. минуту изједначио поготком Себастијана Халеа. Француз се тиме и на трећем мечу уписао у стрелце.

Само неколико минута, "милионери" су поново стигли до предности голом Маријуса Волфа, да би други тријумф ове сезоне оверио сјајним ударцем у самом финишу Пако Алкасер за прву позицију на табели.

Барем до сутра, када су на програму остале утакмице трећег кола.

Дортмунд је код куће славио над тимом из Франкфурта у последњих чак осам мечева, укупно 44 пута, највише од свих других тимова у Бундеслиги и то на јубилеју Марсела Шмелцера.

Искусни дефанзивац је по 350. пут обукао црно-жути дрес у свим такмичењима.

Теже него што се очекивало Борусија је забележила други бундеслигашки тријумф. После велике борбе савладан је Ајнтрахт из Франкфурта са 3:1, али ће меч на Вестфалену остати упамћен и по првенцу новајлије из Барселоне Пака Алкасера, који је показао да није заборавио да даје голове.

Можда ће му промена средине повратити стари сјај, релано, није могао преко ноћи да заборави да постиже голове, а вечерас је показао да се под вођством Швајцарца Лусијана Фавра креће у добром смеру. Није Шпанац био стартер, ушао је у игру тек у 67. минуту уместо неприметног Максимилијана Филипа, а после корнера и асистенције враголастог Џејдона Санча мајсторским ударцем је матирао Кевина Трапа и запечатио судбину Ајнтрахта.

Као што рекосмо, намучила се Борусија која је у првом полувремену срећно преко Абдуа Дијалоа стигла до предности у финишу. Али, после ангажованије партије гостију у наставку, Себастијан Але је у 68. на кратко заледио Вестфален. Занимљиво, само пар минута након што је на терен крочио млади репрезентативац Србије Лука Јовић и унео доста живости у напад Ајнтрахта.

Ипак, радост гостију трајала је кратко. Џејдон Санчо који је у 58. заменио повређеног Јакоба Бруна Ларсена, сјајно је припремио шансу за Маријуса Волфа који је повисио на 2:1. Енглез је био сјајан вечерас, за пола сата на терену пружио је много више одостатка саиграча и стварно Борусија има човека одлуке у њему и озбиљног џокера на клупи.

Што се тиче Срба у Ајнтрахту, Лука Јовић је био добар као резерва, а није имао ни среће јер му је поништен и гол за 2:2 због офсајда. Филип Костић одиграо је цео меч за Ајнтрахт, имао неколико покушаја с дистанце, али се није прославио. Мора и може много боље, да му се не би поновили Штутгарт и ХСВ...     

БУНДЕСЛИГА, 3. КОЛО

Борусија Дортмунд - Ајнтрахт Франкфурт 3:1 (1:0)
/Диало 36, Волф 72, Алкасер 88 - Халер 68/

Субота, 15.30

Бајерн - Бајер Леверкузен
Фортуна - Хофенхајм
Мајнц - Аугзбург
РБ Лајпциг - Хановер
Волфсбург - Херта
Борусија Менхенгладбах - Шалке (18.30)

Недјеља

Вердер - Нирнберг (15.30)
Фрајбург - Шутугарт (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Д. (+1)  7, Бајерн 6, Волфсбург 6, Херта 6, Борусија М. 4, Вердер 4, Аугзбург 4, Мајнц 4, Ајнтрахт (+1) 3, Хофенхајм 3, Хановер 2, Нирнберг 1, Фортуна 1, Лајпциг 1, Шалке 0, Бајер 0, Фрајбург 0 Штутгарт 0.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар