Суботић почео и завршио голеаду "делфина"!

Подмлађена репрезентација Србије на почетку Светског купа славила очекивано убедљиву победу над Јужном Африком.

Остали спортови 11.09.2018 | 17:15
Суботић почео и завршио голеаду "делфина"!
Толико што се тиче лаких утакмица!

Србија - Јужна Африка 21:3 (4:1, 5:0, 7:0, 5:2) у мечу 1. кола А групе Светског купа, који ће се до недеље играти у Берлину.

За изабранике Дејана Савића ово је било само загревање за далеко теже окршаје у групи, против САД (среда, 17.30) и Хрватске (четвртак, 16.00), након којих следи "нокаут" фаза.

Предњачио је Гаврил Суботић са шест голова, укључујући прва три и последња два на утакмици за "делфине", док је Немања Вицо четири пута затресао мрежу недораслог ривала.

Душан Мандић и Огњен Стојановић постигли су по три поготка, Страхиња Рашовић и Матеја Асановић по два и Ђорђе Лазић један.

Врло добар међу стативама био је Лазар Добожанов, који је средином прве четвртине одбранио "зицер" и спречио Јужноафриканце да после 2:1 смање на 3:2. Страхиња Рашовић и Матеја Асановић извели су брз и ефектан контранапад и тиме наставили серију "делфина" која је ишла до чак 14:0 и укупног вођства од 16:1.

Прекинуо ју је на почетку последње деонице Марк Спенсер, двоструки стрелац за Јужну Африку, када је "контрашраубом" изненадио Добожанова.

Наша репрезентација у Берлину брани "злато" из Алматија 2014. и Орадее 2010, па и Будимпеште 2006, где је освојила Светски (ФИНА) куп под именом Србија и Црна Гора.

Амбиције овог пута и јесу и нису шампионске - јесу, због традиције и угледа српског ватерпола, а нису зато што је Савић изоставио из тима готово све главне "полуге" са Европског првенства у Барселони и одлучио да у комбинацији са неколико "А" репрезентативаца испроба момке који би могли да учествују на Олимпијским играма 2020, али и 2024. године.

Од "златних" момака из Барселоне, на такмичењу у Берлину играју Мандић, Виктор Рашовић, Јакшић (данас одмарао), Вицо и Ранђеловић.

У уторак увече у оквиру групе "Б" састаће се Мађарска - Немачка и Аустралија - Јапан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар