Сурова њујоршка публика, Новакова нервоза...

Па дивљење Србину. . . ! Њујоршка публика свим силама навијала је за Хуана Мартина дел Потра у финалу УС опена, али је на крају ипак морала да се поклони Новаку Ђоковићу.

Тенис 10.09.2018 | 17:45
Сурова њујоршка публика, Новакова нервоза...
Од почетка меча знало се да ће велики број Аргентинаца, односно Латиноамериканаца навијати за Дел Потра и то се и десило.

У неким тренуцима на стадиону "Артур Еш" као да је била Дејвис куп атмосфера и навијачи су знали да претерају радовањем на Ђоковићев промашен први сервис, узвикивањем у току поена...

Искреним навијачима Дел Потра прикључила се и њујоршка публика, пошто је њихов љубимац Роџер Федерер испао у осмини финала и радије би видели неког другог да освоји трофеј него Новака, који је "љути" ривал Швајцарца.

Новак је средином другог сета изгубио мало контролу и опсовао пребучне људе из публике двапут. Нема оправдања за такво понашање, али некада је то начин да се избаци негативна енергија и настави даље.

Наставили су велику борбу Ђоковић и Дел Потро, међутим Аргентинац није имао шансе против српског тенисера.

Новак је боље каналисао велику подршку коју је Делпо добијао са трибина и када је освојио УС опен публика је могла само да му се поклони, што је и урадила.

Громогласним аплаузом навијачи на "Артур Ешу" поздравили су Новака и славили су с њим његову 14. титулу. Новак је после меча рекао:

"Ово ће вам можда звучати смешно, али мој надимак је Ноле. Када му они скандирају Оле, оле, оле, ја чујем Ноле, Ноле... Тачније начиним да то чујем, не лажем, заиста то радим", рекао је Новак који је открио како се хранио подршком коју је добија Делпо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар