Човјек који зна Ђоковића у душу каже...

Он обожава Вимблдон, али у Њујорку је најтеже! Маријан Вајда тврди да је српски тенисер годинама најбоље партије пружао на Флашинг Медоусу, али да су га разне ствари спречавале да дође до више пехара на том турниру.

Тенис 10.09.2018 | 16:15
Човјек који зна Ђоковића у душу каже...
Позови Маријана Вајду ако желиш успех. Отприлике тако некако би могао да резонује Новак Ђоковић, јер после повратка словачког тренера у стручни штаб, српски тенисер освојио је два грен слема, Вимблдон и УС Опен.

Искусни тренер је након тријумфа Ђоковића над Хуаном Мартином дел Потром, истакао да је тријумф у Њујорку можда и важнији од онога на лондонској трави јер Флашинг Медоус представља место где има највише препрека на путу до пехара.

“Ако гледамо са емотивне стране и упоредим са освајањем Вимблдона у јулу, ово је за мене важнија победа. Новак је увек играо најбоље овде, у Њујорку, али само је два пута освајао турнир. Често је ту било других услова који су утицали. Публика, време, киша, влага. Било је веома вешко. Новак обожава Вимблдон, али ово је терен где заиста морате да се доказујете“, рекао је Вајда, а преноси француски Л’Екип.

А онда се словачки тренер осврнуо на финале са Дел Потром и детаљима који су одлучили тај меч.

“Било је доста ударац где је био далеко од лопте, али је ипак успео да је удари. Физички је био веома спреман”, навео је Вајда на почетку анализе.

Није, додуше, све било тако сјајно на самом почетку такмичења на Флашинг Медоусу.

”У првих неколико рунди је имао неке компликоване мечеве. Али, Новак је тријумфовао, јер је играо најбоље када је било најважније. Форхенд му је заиста одличан и тим ударцем је диктирао темпо”.

На све то, према Вајдиним речима, надовезала се Новакова агресивност што је Словака подсетило на нека претходне времене када је Србин био број један на АТП ранг листи.

“Видео сам да Новак психички није падао ни у једном тренутку. Једноставно, имао је циљ. И вратио са на свој врхунски ниво”.

Победом над Дел Потром, српски тенисер дошао је до 14.  грен слем трофеја у каријери чиме се на вечној листи изједначио са Американцем Питом Сампрасом.

“Да сте ме питали пре неколико година, рекао бих да су Рафа и Роџер предалеко испред Новака, али све им је ближи”, уз осмех је закључио Вајда.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар