Странцима нуде "алл инцлусиве"?!

Стоматолози у БиХ експериментишу са моделом медицинског туризма "алл инцлусиве" и са италијанским пацијентима су имали занимљива искуства, пише између осталог штампа на њемачком језику.

Босна и Херцеговина 10.09.2018 | 09:39
Странцима нуде "алл инцлусиве"?!
“Неуе Зурцхер Зеитунг” у тексту под називом "Радије туристички боравак него брушење зуба" пише: "Медицински туризам је бранша која цвјета и остварује привредни раст у појединим земљама југоисточне Европе.

То не важи само за пластичну хирургију из естетских разлога и промјену спола, којима доктори у Београду годинама зарађују велики новац. И скупе протетичке радове неки западни Европљани за смијешне паре у односу на њихове земље на Западу обављају у Србији или Босни и Херцеговини.

Зубари су креирали нове понуде за стране пацијенте. Једна од њих се зове 'алл инцлусиве'. Пацијенту зубарска ординација плаћа путовање и боравак. Само стоматолошке услуге он мора платити на лицу мјеста. Ту је некад укључен и прави туристички програм са обиласком града. С обзиром да је способност за уживање у кулинарским специјалитетима већа прије зубарске интервенције, туристички дио путовања обавља се прије стоматолошког.

Када у Београду све иде као по лоју, зашто не би и код нас, помислило је неколико зубара у Бањалуци. Овај град туристички има мање да понуди него Београд или Сарајево. Па ипак лежи на Врбасу који тече испод историјске тврђаве. А и ћевапи су легендарни. Дакле, више је разлога за долазак у Бањалуку од само зубобоље. Пошто су се београдски стоматолози концентрисали на њемачко тржиште, зубари из Бањалуке су кренули на италијанско, објављујући у Италији рекламе и понуде за поправку зуба.

И заиста. Италијани су почели долазити у Бањалуку. Путовање плаћено, хотел исто тако. Погледали су град, пробали ћевапћиће и одмарали се на Врбасу. Онда су пустили стоматологе да им погледају зубе. Након што им је доктор објаснио како ће санирати њихове зубе, они би рекли "ва бене" и "меглио домани" - боље да то радимо сутра. Наредни дан не би се појавили. Доктор би чекао пацијента, а он би већ био на путу кући. 'Алл инцлусиве' - али без стоматолошког третмана", пише Неуе Зüрцхер Зеитунг.

(Дојче веле)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

неутрални

10.09.2018 07:43

Па баш ни мање ни више у Италији дали оглас, највећим мафиозама у Европи, хахахаха :))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРЗАВЉАНИН БИХ И РС.

10.09.2018 08:06

ФАТАЈ ТЕ СЕ ДИЈАСПОРЕ ОНА ЈЕ ЈЕДИНА СТО УБАЦИ МАЛО НОВЦА У ОВУ ОПЉАЦКАНУ ЗЕМЉУ ПОНУДЕ САЉИТЕ НА АДРЕСЕ КОЈЕ ВАС СИГУРНО НЕЦЕ ЗА*ЕБАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.09.2018 09:00

Треба за узмем србијанско дрзављанство па мајци Ср ији послије 25 година да ми среди зубе. Мозда је то и најбоље.

ОДГОВОРИТЕ