НФЛ: Надмоћ Рејвенса, замало чудо Браунса...

Фицпатрик засенио Бриса.  Силовити Рејвенси, импресиван преокрет Бенгалса и "револверашки" обрачун Баканирса и Сејнтса, обележили су недељу поподне првог викенда НФЛ.

Остали спортови 10.09.2018 | 12:15
НФЛ: Надмоћ Рејвенса, замало чудо Браунса...
Најимпресивнији у првом термину вечери били су Рејвенси који су прегазили Билсе 47:3. Фантастичан је био Џо Флако са 346 јарди и три тачдауна, по један за Снида, Брауна и Кребтрија. 

Одлично су га пратили и ранинбекови, Диксон, Ален и Колинс су истрчали још по један ТД. 

С друге стране, стартног QБ Џоша Алена је после 6/15 и 74 јарде заменио Нејтан Петерман који је био још гори (5/18, 24 јрд), бацивши и два интерсепшна. 

Детаљи су нас делили од сензационалне победе Браунса, тек друге у последња 33 меча. Успели су да са импресивних десетак минута у последњем кварталу надокнаде 14 поена заостатка и изборе продужетак против Стилерса, али су на крају морали да се задовољен ремијем 21:21. 

Све је изгледало нормално у Кливленду ове недеље. Браунси нису могли да помере лопту, док су Стилерси доминирали трчањем и са два ТД Џејмса Конера, уз очекивану комбинацију Ротлисбергера и Браун за додатни, повели 21:7 пред последњи квартал.

Међутим, Биг Бен је одиграо далеко испод сваког нивоа бацивши чак три интерсепшна, а његови саиграчи су га додатно испратили са још неколико аматерских грешака и све то је довело до тога да Браунси дођу у шансу да победе, што су ретко радили претходних година. 

У финишу продужетка Ротлисбергер баца још један интерсепшн, али домаћин није имао довољно времена за сензационалан преокрет. 

У једном од дербија вечери Петси су одолели касној претњи Тексанса и почели сезону победом 27:20. Том Брејди је у петој деценији живота бацио три тачдауна (један интерсепшн) и 277 јарди, а по ТД су ухватили Гронковски, Дорсет и Вајт. 

Иако нису постигли тачдаун, ранинбекови Петса су такође одрадили добар посао освојивши 122 јарда. 

С друге стране, 19 година млађи Брејдијев ривал с друге стране Дешон Вотсон је имао очајно вече са неколико грешака, а меч је завршио са 176 јарди уз по ТД и пресечен пас.

Главна његова мета био је Деандре Хопкинс са 78 јарди, али је једини ТД ухватио Брус Елингтон, којим је донео Хјустону наду да може до сензације у последња два минута. 

Међутим, Петси су се одбранили и победили 78. пут у низу на свом терену у мечевима у којима су имали двоцифрену предност на полувремену. У мечу вечери Баканирси су савладали Сејнтсе 48:40, уз импресивну партију Рајан Фицпатрика. 

Квортербек Тампе је бацио четири тачундауна уз 417 јарди и истрчао још један, апсолутно засенивши легенду ове игре Друа Бриса и његових 439 јарди и три ТД. 

Два ТД је за Тампу ухватио Дешон Џексон уз 146 јарди, док је с друге стране Мајк Томас скупио 180 и један ТД. 

Сејнтсе је у игри отржавао и Алвин Камара са два истрчана ТД, али су Бакси на крају однели велику победу из Лујзијане.

Сјајан меч је виђен и у Индијанаполису где су Бенгалси са импресивних последњих 20 минута и серијом 24:0 преокренули за поеду над Колтсима 34:23. 

Енди Далтон је бацио 243 јарди и два ТД, док је Џо Миксон истркао 95 и ТД. Котлсе може да радује одличан повратак Ендруа Лака са 319 јарди и два ТД. 

Џегуарси су извојевали велику победу у Њујорку над Џајантсима 20:15, уз 176 јарди те по ТД и интерсепшн Блејка Бортлеса. 

Ипак, играч утакмице био је Мајлс Џек који је на старту последњег квартала пресекао пас Илају Менингу и вратио за ТД којим су Џегси повели недостижних 20:9. 

Менинг је опет разочарао, успео је да 11 пута пронађе Одела Бекама (111), али не и да поентирају. 

Једини ТД за домаћина постигао је Сагуон Баркли, који је трчањем од 68 јарди вратио наду, али његов тим није успео то да искоритси.

Кирк Казинс је бацио 244 јарди и два тачдаун за победу Вајкингса над Најнерсима, уз 102 јарда Адама Тилена, а по ТД Стефона Дигса и Кајла Рудолфа. 

Ипак, утисак вечери била је разочаравајућа партија велике нада Најнерса Џимија Гаропола, јер је 137,5 милиона долара плаћени QБ бацио чак три интерспошна у Минеаполису. 

Један је Мајк Хјуз вратио за ТД којим су Вајкси повели 17:3 и тако преломили меч већ на старту другог полувремена. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар