Ускоро улица и парк Маријан Бенеш у Новој Вароши!

Бањалучани упутили захтјев Градској управи за изградњу парка, као и промјену назива Равногорске улице, који би убудуће требало да носе назив по прослављеном југословенском боксеру.

Остали спортови 11.09.2018 | 13:15
Ускоро улица и парк Маријан Бенеш у Новој Вароши!
Прослављени бањалучки боксер Маријан Бенеш преминуо је 4. септембра, након чега су из Мјесне заједнице Нова Варош Градској управи Града Бањалука упутили допис са захтјевом за изградњу парка који би носио назив Маријан Бенеш.

Такође, покренута је и иницијатива да некадашњој Улици А.Г. Матоша (сада Равногорској улици) у овом бањалучком насељу, буде измијењен назив у Улицу Маријана Бенеша, с обзиром да је бањалучка икона већи дио свог живота провео урпаво у овој улици.

"Узимајућу у обзир да је дана 04.09.2018.године преминуо прослављени југословенски боксер, аматерски и професионални носилац злата и титуле европског првака у боксу, наш Маријан Бенеш, а који је већи дио свог бањалучког живота провео настањен у нашем насељу, Улици А.Г. Матоша (сада Равногорској улици), надлежнима у Градској управи Града Бања Лука, истог дана упућен је допис да се захтјев овог Савјета из 2017. године, за изградњу Парка Маријан Бенеш у периоду 2018-2020.година, сада реализује бар у смислу да се захтјевом предвиђена површина образује и означи као Парк Маријана Бенеша, а планирано уређење истог у складу са предметним захтјевом може се реализовати и у периоду који је предвиђен планом капиталних инвестиција Града Бања Лука. Поред траженог парка, у којем је предвиђено постављање бисте нашег Маријана, упућеним дописом је дата и иницијатива за промјену назива Равногорске улице у Улицу Маријана Бенеша, јер је Маријан најљепше дане свог живота провео управо у овој улици. Увјерени смо да ће овај захтјев бити подржан од стране градоначелника и свих чланова надлежне Комисије, као што је подржан од становника нашег насеља и свих других Бањалучана", наводи се у саопштењу МЗ Нова Варош.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

данило

11.09.2018 12:42

честитам марјан бенеш је позитивна легенда лепих времена

ОДГОВОРИТЕ