Спортски свијет стао на страну Серене Вилијамс

Тениски, али и комплетно спортски свет стао је на страну Серене Вилијамс после финала Отвореног првенства Сједињених Америчких Држава.

Тенис 09.09.2018 | 16:45
Спортски свијет стао на страну Серене Вилијамс
Иако навијачи широм света осуђују Американку, спортисти, новинари, јавне личности су апсолутно стали на њену страну, што је и очекивано.

Велики инцидент виђен је завршници финала УС опена, када је судија Карлос Рамос поступио стриктно по правилима и одузео прво поен, а потом и читав гем.

Посао судије јесте да поштује и дели правду, међутим сви су сагласни да је за овај посао потребно доста осећаја. Мора да се осети ситуација и за добробит меча донесе најбоља одлука, а чини се да Рамос то није радио у суботу вече. 

Нико не може ништа да му замери јер је поштовао правила, али није судио прво коло, већ финале Грен слема и меч највеће тенисерке свих времена и то пред "њеном" публиком. Због тога је морао боље да контролише ситуацију, а не да као "робот" примењује правила. 

То су коментари и многих познатих личности. Легенда Били Џин Кинг сматра да оваква ситуација није требала да се деси и подржала је Серену 100 одсто.

Викторија Азаренка, некада прва тенисерка света, написала је на Твитеру да је цела ситуација ср**е.

Некадашња тенисерка Рене Стабс каже да је у каријери видела како тренери из боксова дају савете својима играчима/играчицама и да нису кажњавани.

Кики Младеновић написала је да Серене није ово заслужила, као ни Наоми Осака.

Ни НБА звезда Донован Мичел није био задовољан ситуацијом на терену.

Крис Еверт, тениска легенда, на Твитеру је написала следеће: 

"Ок, последњи осврт на овај случај. Упозорење за "коучинг" је било фер, али сви то ради и мора да се промени правило. Карлос (судија) требало је да каже или упозори Серену пре него што је применио одлуку".

Боби Маркс, новинар ЕСПН, сматра да Серене више никада не би требало да игра на УС опену.

Дејвид Олдриџ, један од најпризнатијих новинара у САД, прокоментарисао је ситуацију као ужасну, а потом је и критиковао све који су против Серене у овој ситуацију. 

"Неки од вас који су узнемирани због тога што је Серена судију назвала лоповом и тражила извињење од њега, који кажете да је казна праведна, вероватно никада нису играли спорт који садржи судију".

Енди Родик каже да је ово најгоре суђење које је икада видео.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дусан

09.09.2018 15:06

Засто је стао није ми јасно ? судија је био правицан а Серена је извела представу да поремети игру Осаке и на срецу није успјела.Тако је Јелени исто урадила прије десетак год и успјела је тада.Серена је јако лос цовјек, покварена.Е овај пут јој на срецу постовалаца тениса није успјело .

ОДГОВОРИТЕ