Облачно и свјеже вријеме у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће преовладавати претежно облачно и свјежије вријеме, мјестимично са кишом и пљусковима.

Босна и Херцеговина 08.09.2018 | 09:00
Облачно и свјеже вријеме у БиХ
Киша ће током јутра и пријеподнева падати на југозападу и у централним подручјима, док ће у осталим предјелима бити промјенљиво облачно и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће суво уз промјенљиву облачност, а падавина ће бити у централном планинском појасу.

Поподне се пљускови и грмљавина очекују на истоку, југоистоку и југу, док ће на западу и сјеверозападу бити промјенљиво облачно, а могући је краткотрајни пљусак. У Посавини и Семберији већи дио дана биће сунчано и суво.

Током вечери доћи ће до разведравања у свим предјелима осим крајњег југоистока, гдје још може бити грмљавина и пљускова.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 23 на западу до 28 степени на сјевероистоку, а у Херцеговин од 27 до 31 степен Целзијусов, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни.

Температура измјерена у 8.00 часова: Бјелашница 7, Гацко 9, Чемерно 10, Калиновик и Соколац 11, Невесиње, Хан Пијесак и Иван Седло 12, Ливно и Сарајево 13, Билећа, Шипово и Бугојно 14, Мраковица, Сребреница, Мркоњић Град, Рибник и Рудо 15, Вишеград 16, Мљечаница, Нови Град, Србац, Крупа на Уни, Зворник, Бихаћ, Сански Мост и Тузла 17, Приједор, Требиње, Бањалука, Бијељина и Брчко 18, Добој и Градачац 19 и Мостар 20 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар