Спектакл у Бањалуци одушевио српске одбојкашице!

Репрезентативке Србије надале су се великој подрци у "Борику", али атмосфера у бањалучком "Храму спорта" надмашила је сва очекивања.

Остали спортови 08.09.2018 | 13:30
Спектакл у Бањалуци одушевио српске одбојкашице!
Бањалучки "Храм спорта", дворана "Борик", била је премала да прими све оне који су жељели да виде одбојкашице Србије на дјелу.

Више од 3.000 гледалаца посматрало је пријатељски дуел са Бугарском, у којем је српски тим остварио сигуран тријумф 3:0, чиме је показао да ће на предстојећем Свјетском првенству у Јапану (од 29. септембра до 20. октобра) бити један од фаворита за највиши пласман.

Капитен Србије Маја Огњеновић одушевљена је виђеним у препуном "Борику".

"Као што смо очекивали и као што је најављивано, 'Борик' је био испуњен до посљедњег мјеста и ми смо одушевљени овим амбијентом. Уживали смо у потпуности. Никада до сада нисмо играли пред бањалучког публиком, тако да се надам да су и они уживали. Можда не у врхунској одбојци, јер нам форма није на врхунцу, што је и очекивано у овом дијелу припрема, али најважније је да смо Републици Српској успјели да се представимо у најљепшем могућем свјетлу", истакла је предводница српског тима, који је у Бањалуци наступио у најјачем саставу.

Огњеновићева није жељела да прогнозира шансе Србије на СП у Јапану.

''Искрено, не волим да прогнозирам и калкулишем. Сигурно да спадамо у ред репрезентација које су у самом свјетском врху, али с обзиром да је данас у женској одбојци конкуренција таква да не можете да издвојите двије или три екипе, могу да кажем да немамо право на кикс као актуелне европске шампионке и освајачи медаље на ОИ. И сада се очекује медаља, жријеб нам иде на руку, тако да је најбитније да будемо здраве и сконцентришемо се на нашу игру, не размишљајући о противницама", додала је.

Послије припрема на Палама, Српскиње су наступиле пред бањалучком публиком и сви се надају да би наступи репрезентације Србије у Републици Српској могли постати традиција.

"Већ петнаестак година сам у репрезентацији Србије и никада до сада нисмо имали овакве базичне припреме. Прије свега мислим на гостопримство овдје и на љубазност нашег народа у Републици Српској даје нам велики вјетар у леђа и подстрек за даље. Када видимо колико то све овдје народу значи, онда и ми осјећамо потребу да то вратимо на наш начин. Са великим поносом и емоцијама могу да истакнем да ће заслугу за потенцијално освајање медаље и сваки резултат на СП сигурно имати и наш народ овдје", рекла је Огњеновићева.

И коректор Србије Ана Бјелица била је пуна утисака по завршетку сусрета.

"Већи утисак од саме игре и резултата оставила је ова предивна публика која је дошла да нас подржи. Био је ово један прелијеп догађај у Бањалуци. Очекивало смо нешто слично, али не баш да ће публика доћи у оволиком броју. Сигурно је ово једно велико искуство, поготово што смо добили 3:0 пред СП, тако да се надам да смо успјели да се одужимо свима који су дошли."

Бјелица је додала како су сада одбојкашице Србије још свјесније колику подршку имају у Републици Српској.

"И током припрема на Палама било нам је предивно. Видјели смо колико нас људи прате и подржавају. То су потврдили и у Бањалуци. Осјећај је заиста предиван", закључила је Бјелица, те додала да се нада медаљи на Свјетском првенству.

Билећанка Тијана Бошковић била је презадовољна боравком на Палама и у Бањалуци.

"Пресрећна сам што смо имали прилику да играмо у Републици Српској, јер сам ја са ових простора. Хвала свим људима који су дошли да нас подрже и који су ова три дана у Бањалуци учинили да се осјећамо предивно. Боравили смо и три седмице на Палама и све ово нам је заиста пријало. Искрено се надам да ћемо имати још прилика да дођемо овдје", истакла је најбоља одбојкашица Европе и свијета.

Прије доласка у Бањалуку, репрезентација Србије боравила је на припремама на Палама, гдје се спремала за Свјетско првенство у Јапану које почиње крајем мјесеца.

"Ускоро почиње Свјетско првенство, радимо пуном паром већ мјесец и по и трудимо се да у Јапан одемо максимално спремни. Прерано је причати о очекивањима, али сигурна сам да ћемо дати све од себе", закључила је Бошковићева.

Погледајте атмосферу из "Борика"...



Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

коста

08.09.2018 11:58

Сјајно . Волим кад се овакве ствари десавају . Пуно среце Српкињама !

ОДГОВОРИТЕ