Ово је најбоље вријеме за секс

Недавно истраживање је показало да јутарњи секс изузетно добро утиче на здравље људи и да га из многих разлога треба упражњавати чешће тада него увече.

Забава 06.09.2018 | 20:15
Ово је најбоље вријеме за секс
Јутарње вођење љубави добро је за здравље. Чак толико да не бисте вјеровали на шта све позитивно утиче. Стога, уколико сте спавалица и за посао устајете у посљедњем тренутку, боље би вам било да сат помјерите за један раније и да се мало поиграте са партнером. Јутро ће вам почети фантастично, током дана нећете скидати осмјех са лица, а притом ћете се осјећати добро, расположено и освјежено.

Иако је недавно истраживање показало да чак 60 одсто парова најчешће води љубав у периоду између 23 и 1 час, време је за неке позитивне промјене. Разбијте рутину, изненадите свог дечка или дјевојку и осјетићете се далеко расположеније. Стога, поред шољице кафе и обилног доручка, нека ваша јутарња навика буде и ватрени секс. Ево неколико добрих разлога за то.

Повећава плодност

Чест јутарњи секс побољшава квалитет сперме и повећава плодност код жена, показала је студија Клинике за вјештачку оплодњу у Сиднеју. Према њој се редовном јутарњом ејакулацијом квалитет сперме код мушкараца поправља за око 12 процената, што повећава изгледе за успјешну оплодњу.

Чисти тен и јача косу

Оргазам током јутарњег секса изазива отпуштање хемикалија које повећавају ниво естрогена у тијелу. Због тога долази до побољшања циркулације и смањивање нивоа тестостерона, што се одражава на стање коже и косе. Јутарњи секс тако заиста даје посебан сјај људима, закључили су научници са Универзитета Висконсин.

Смањује ризик од срчаних болести

Секс у јутарњим сатима неколико пута недјељно штити здравље срца, нарочито код мушкараца, показала је десетогодишња студија Универзитета Белфаст на више од 1.000 људи. Осим што служи као добра вјежба, јутарњи секс смањује ниво хормона стреса кортизола, који повећава ризик од инфаркта и од сужавања крвних судова.

Јача имунитет

Производња имуноглобулина А већа је током јутарњег секса него секса у било које друго доба дана. Имуноглобулини А су антитела која служе за одбрану организма од инфекција, а људи који редовно воде љубав ујутро имају и до 30 одсто већи ниво имуноглобулина А у крви, утврдила је студија Универзитета Вилкс.

Извор: 24сата.хр

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Www

06.09.2018 18:51

Глупи Запад и њихова "наука"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорњак

06.09.2018 20:47

је несто сто је најбоље за здравље а могло би се бубнути пред спавање ..ух сто ми се једе кекс .

Name

Зорњак

06.09.2018 18:54

Зато сам ја здрав ко дрен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

06.09.2018 20:07

Боље је и ујутро и навечре. Држим се тога редовно; ујутро ваља за ово, а можда увечер за нешто што нису истражили. Од вишка ме глава не боли. Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

06.09.2018 20:54

сеx ,нека зиви зиви рад,рад у зору а послије мозе и "еколоска без димна куба".

Name

ја

09.09.2018 12:53

Зивио Милорад Додик

ОДГОВОРИТЕ