''Непријатно је колико су људи у Српској љубазни''!

У бањалучкој дворани "Борик" у петак у 17 часова биће одиграна пријатељска утакмица између женских одбојкашких репрезентација Србије и Бугарске.

Остали спортови 06.09.2018 | 18:15
''Непријатно је колико су људи у Српској љубазни''!
Послије припрема на Палама, одбојкашице Србије ће у петак од 17 часова одиграти припреми меч са Бугарском у Бањалуци. 

Маја Огњеновић, капитенка Србије, изразила је задовљство без имало куртоазије што ће се представити бањалучкој публици по први пут.

"Изузетно смо срећни што ћемо по први пут да гостујемо у Републици Српској и да играмо пред нашом публиком овдје у Бањалуци. Не бих да звучи као фраза, али стварно се овдје осјећамо као код куће. Посребно имајући у виду да смо највећи дио припрема провели на Палама, гдје смо се упознали са карактером и менталитетом наших људи у Српској и заиста све похвале на гостопримству и љубазношћу", рекла је српска одбојкашица и истакла да ће сутра у "Борику" дати свој максимум у овом тренутку.

"С обзиром да је ова фаза припрема, ово нам је прва провјера и Бугарке су адекватан противник. Можда неће бити реална слика форме, али даћемо све од себе и надам се да ће то бити довољно за побједу", додала је Огњеновићева и још једном захвалила људима у Српској на пријему рекавши и да је играчицама на Палама "било помало и непријатно због силне љубазности".

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић изразио је задовољство што ће дворана "Борик" бити пуна и да српским одбојкашицама пожели срећан пут и добар резултат на предстојећем Свјетском првенству у Јапану. 

"Захваљујући покровитељству предсједника Српске Милорада Додика, као и Министарству породице, омладине и спорта, потрудили смо се да заједно направимо добре услове за обје одбојкашке репрезентације, као и да сутра имамо велики спортски спектакл", рекао је Јаћимовић.

Предсједници одбојкашких савеза Србије и Српске, Зоран Гајић и Милутин Поповић такође су презадовољни организацијом, гостопримством и захвалили свима који су допринијели на организацији оваквог одбојкашког спектакла.

"Коначно је дошао и тај дан који смо планирали од претпрошле године. Дочекали смо да се наша екипа представи не само на Палама него и у Бањалуци. Сви су заиста фасцинирани пријемом људи у Српској, али овај меч има и важан тренажни и резултатски значај јер је Бугарска одбојкашка сила. Овај меч ће сигурно користити нашем тиму и ово није меч про форме", рекао је Гајић.

Поповић је додао да је овај меч финале одбојкашког љета у РС.

"Имали смо камп на Палама, потом и припреме сениора и сениорки Србије што је изузетно важно за популаризацију одбојке не само у Српској већ и у Босни и Херцеговини. Тренинге на Палама је посматрало 1.500 гледалаца. Проблем нам је био како подијелити улазнице у Бањалуци", рекао је Поповић и позвао Гајића да за све људе у Бањалуци, који сада нису могли да дођу до улазница, организују још један меч одбојкаша Србије у "Борику" у наредне двије године.

На то је Гајић кратко рекао: "Договорено".

Предсједник ОС Србије се осврнуо и о циљевима "орлова" и Српкиња на предстојећим такмичењима.

"Наши циљеви су идентични већ 23, 24 године, а то је да дамо максимум и да се максимално спремимо. Односно да ником не буде жао послије да није дао све од себе. То важи и за мушку и за женску екипу. То је реални циљ, а типовање мјеста на СП је за мене тешки аматеризам и дилентатизам. Жеља свих нас је златна медаља, а мудра жеља је финале. Најважније је ипак да сваки учесник да свој максимум у подрштвовању и трпљену јер то је одлика која разликује врхунске од просјечних спортиста", подвукао је Гајић и додао да одбојкаши на Палама имају боље услове за припреме него што то имају у Београду.

Након тога, предсједник Одбојкашког савеза Српске је уручио признања српским одбојкашицама Бранкици Михајловић и Тијани Бошковић, која је најбољи играч Европе и свијета, а све поводом 25 година ОС РС.

Бранкица Михајловић је истакла да је досадашњи дио припрема Србије протекао у најбољем реду.

"Надам се да ћемо и послије меча са Бугарском у будућности имати још сличних утакмица, ево можда да сљедећи пут организујемо сусрет у Брчком", рекла је Михајловићева и захвалила се на признању Савеза.

Тијана Бошковић се такође захвалила на признању и признала да јој много значи с обзиром да је поријеклом из Билеће.

"Велико је задовољство бити у Бањалуци и свјесна сам подршке коју имамо у РС и драго ми је што ћемо имати прилику да се представимо овдашњој одбојкашкој публици".

Бугарски селектор: Српски тим један од најбољих на свијету

Иван Петков, селектор селекције Бугарске се најприје захвалио на позиву и гостопримству јер је меч са Србијом јако важан у овом дијелу припрема за шампионат свијета.

"Меч је изузетно битан с обзиром да играмо против једне од најбољих екипа на планети и срећни смо што смо овдје у Бањалуци", рекао је Петков.

Капитен бугарског националног тима Христина Русева је нагласила да је иако Бугарска има млад тим биће изузетно мотивисана за сутрашњи меч у Бањалуци.

"Надам се да ћемо показати велико срце на сутрашњем мечу и да ћемо се добро спремити за СП и да ћемо се приказати у добром свјетлу против Србије, која је једна од најбојих репрезентација свијета", рекла је бугарска одбојкашица и додала да ће слободно вријеме искористити да мало боље упозна град на Врбасу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Куки

07.09.2018 07:03

Чуј, Милорад Додик покровитељ, је ли он то из својих личних средстава финансирао?

ОДГОВОРИТЕ